Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μηνύματα για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων

Εικόνα του άρθρου Μηνύματα για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2020, 14:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, θύματα του τουρκικού εθνικισμού. Κανένας δεν ξεχνά, όλοι πάντα θα θυμόμαστε αυτή τη μεγάλη εθνική τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού. Όλοι μαζί έχουμε την ευθύνη να θυμίζουμε και να απαιτούμε, την αναγνώριση της γενοκτονίας από όλες τις χώρες του κόσμου».

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία στο μήνυμά για την επέτειο της τραγωδίας των Ποντίων με θύτη το τουρκικό κράτος, αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Η Ήπειρος και τα Γιάννενα δέχτηκαν την προσφυγιά, η οποία ξανάγινε πατρίδα για τους ξεριζωμένους. Εδώ βρήκαν την αποδοχή και την θαλπωρή και μεγαλούργησαν μεταφέροντας τον μικρασιατικό πολιτισμό τους. Όλοι οι Έλληνες σήμερα και κάθε μέρα έχουμε την ιερή υποχρέωση να θυμόμαστε εκείνα τα γεγονότα και να μη λησμονούμε τις θυσίες. Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής. Αυτή η γενοκτονία δεν αφορά μόνο τα θύματα εκείνης της εποχής αλλά ολόκληρο τον κόσμο, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα γεγονότα στο μέλλον»

Επίσης, ο βουλευτής Πρέβεζας του  ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, τονίζει: 

«Τιμώντας τους Έλληνες του Πόντου, τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν, αποτελεί καθήκον να εκπληρωθεί το αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ως στίγμα βαρβαρότητας, που θα μνημονεύεται πάντα ώστε να μην επαναληφθεί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3