ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Ήπειρος» του Αιμίλιου Νέου πάει Ελευσίνα

Εικόνα του άρθρου Η «Ήπειρος» του Αιμίλιου Νέου πάει Ελευσίνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2017, 18:02
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η έκθεση φωτογραφίας του Αιμίλιου Νέου «Όταν ακούω Ήπειρο» θα φιλοξενηθεί από 8 έως 16 Ιουνίου στο πολιτιστικό κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» στην Ελευσίνα Αττικής, στην πόλη που αναδείχθηκε «πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021». Τη φιλοξενία της έκθεσης διοργανώνουν το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 8 Ιουνίου, στις 20:30.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες της τελευταίας δεκαετίας από ηπειρώτικα πανηγύρια. Ο γιαννιώτης φωτογράφος δεν επικεντρώνεται στην καταγραφή των λαογραφικών στοιχείων που συνθέτουν ένα ηπειρώτικο πανηγύρι, αλλά αναζητά με τον φακό του τα συναισθήματα των συμμετεχόντων σε αυτά, που τελικά συνθέτουν τις μικρές ιστορίες τις οποίες διηγούνται οι φωτογραφίες.

Ο Αιμίλιος Νέος γεννήθηκε το 1962 στο Νησί Ιωαννίνων. Με τη φωτογραφία, άρχισε να ασχολείται από το 1991. Έχει κάνει 11 ατομικές εκθέσεις κι έχει συμμετάσχει σε 8 ομαδικές, ενώ στο ενεργητικό του περιέχονται ακόμη ποικίλες συνεργασίες και πολλές διακρίσεις. 

Ξεχωριστή στιγμή στην καλλιτεχνική διαδρομή του θεωρείται η έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος «Το νησί των Ιωαννίνων»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back