Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η γυναίκα… στην πρώτη γραμμή

Εικόνα του άρθρου Η γυναίκα… στην πρώτη γραμμή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2018, 01:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο γυναίκες που έχουν αφήσει και συνεχίζουν να αφήνουν το στίγμα τους στην κοινωνία των Ιωαννίνων, την ομότιμη καθηγήτρια Παθολογοανατομίας και πρόεδρο του Παραρτήματος Ιωαννίνων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Νίκη Αγνάντη και την πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσα Μπέγκα τίμησε σήμερα το βράδυ ο Δήμος Ιωαννιτών, και συγκεκριμένα η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου, το ΔΗΠΕΘΕ και το Πνευματικό Κέντρο. 

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου και ήταν… μακρά για λάθος λόγους και χωρίςνα λείψουν τα κλισέ που συνοδεύουν συνήθως τους εορτασμούς της Ημέρας της Γυναίκας (ναι μεν αναπόφευκτα τα κλισέ, αλλά ώς έναν βαθμό). Θα περίμενε κανείς ότι σε μια τέτοια βραδιά θα πρωταγωνιστούσαν μόνο τα τιμώμενα πρόσωπα. Λόγω όμως της δομής της εκδήλωσης, μεγάλο μέρος αφιερώθηκε σε χαιρετισμούς, τοποθετήσεις (αρκετά εκτενής η τοποθέτηση της προέδρου της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Αρετής Τασούλα) και ανάγνωση βιογραφικών σημειωμάτων για τις δύο τιμώμενες κυρίες στα οποία συμπεριλαμβάνονταν τα πάντα (μα τα πάντα!). 

Κατά τα άλλα, οι πιο συγκινητικές στιγμές της όλης βραδιάς ήταν η αναφορά στον Χαράλαμπο Μπάτση (στον άνθρωπο «που έσωσε τη ζωή πολλών γυναικών» όπως ειπώθηκε εύστοχα από την κ. Τασούλα), ο οποίος έφυγε από τη ζωή ξαφνικά πριν από τέσσερα χρόνια, και η απόδοση τιμητικής πλακέτας στη σύζυγό του από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα. 

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν θεατρικό, με τους ηθοποιούς Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και Ρηνιώ Κυριαζή να ερμηνεύουν τους ρόλους στην πολύ καλή παράσταση «Το μικρό πόνι» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Καραγιάννη. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back