Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Google λανσάρει το δικό της FaceTime (video)

Εικόνα του άρθρου Η Google λανσάρει το δικό της FaceTime (video)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/08/2016, 20:51
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το αντίπαλο δέος απέναντι στο FaceTime της Apple και όλες τις εφαρμογές one-to-one βιντεοκλήσεων φέρνει η Google. Ονομάζεται Duo και όπως ανακοίνωσε η εταιρεία είναι ήδη διαθέσιμο για smartphones, πρώτα στην Αμερική και μετά για τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Google δηλώνει ότι η ποιότητα θα είναι μεν κατά βάση HD 720p, αλλά μπορεί να χειροτερεύει ανάλογα με το σήμα των δύο χρηστών, ενώ παράλληλα υπόσχεται ομαλή μετάβαση της video κλήσης από δίκτυο τηλεφωνίας σε WiFi και τούμπαλιν και διασφαλίζει ότι όλες οι κλήσεις είναι πλήρως κρυπτογραφημένες.

Επίσης μια χρήσιμη λειτουργία είναι η Knock Knock που επιτρέπει στον παραλήπτη να δει στο video ποιος τον καλεί προτού απαντήσει στην κλήση, ενώ και εδώ οι συνομιλίες είναι κρυπτογραφημένες end-to-end.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επιτυχία του Duo εξαρτάται από τον αριθμό των Android συσκευών στις οποίες θα είναι προ-εγκατεστημένο, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με το Google Hangouts. Ήδη, όμως, εταιρείες όπως η Samsung έχουν έρθει σε συμφωνία με άλλες εταιρείες για προ-εγκατάσταση των εφαρμογών τους, όπως το Skype.


Το συγκεκριμένο ζήτημα εξάλλου αποτελεί σημείο τριβής ανάμεσα στη Google και την Κομισιόν στην Ευρώπη - δηλαδή, οι εφαρμογές που έρχονται προεγκατεστημένες σε smartphones και άλλες συσκευές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι αυτό νοθεύει τις συνθήκες ανταγωνισμού και γι' αυτό έχει θέσει υπό έλεγχο τη Google, προειδοποιώντας με πρόστιμα.


ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ HANGOUTS ON AIR

Παράλληλα η Google συνεχίζει να καταργεί χαρακτηριστικά του Goοgle Plus και αυτή τη φορά σειρά έχει το «Hangouts On Air», το οποίο και αντικαθιστά με το YouTube Live.

Σύμφωνα με την εταιρεία, από τις 12 Σεπτεμβρίου όσοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια ζωντανή μετάδοση στην σελίδα που διατηρούν στο Google Plus, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το YouTube Live όπου και θα πρέπει να μεταφέρουν όλα τα προγραμματισμένα τους γεγονότα.

Η Google ενθαρρύνει όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν ζωντανές μεταδόσεις να χρησιμοποιήσουν σ' αυτή την περίπτωση την υπηρεσία Slides στη θέση του Q&A καθώς και άλλα social media προκειμένου να συγκεντρώσουν ερωτήσεις πριν τη μετάδοση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back