Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η φυγή των φοιτητών αλλά και των Γιαννιωτών

Εικόνα του άρθρου Η φυγή των φοιτητών αλλά και των Γιαννιωτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2016, 23:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα πραγματικό δύσκολο 24ωρο κλείνει η πόλη των Ιωαννίνων, με τον σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και της επακόλουθης, έντονης (μετα)σεισμικής δραστηριότητας να προκαλεί ένα σοκ στους κατοίκους.

Και το σημερινό βράδυ (με τη βοήθεια της φημολογίας και της ανεξέλεγκτης έμφυτης τάσης ότι μπορεί να συμβεί το χειρότερο) δεν προβλέπεται εύκολο. Πολλοί Γιαννιώτες έχουν πιάσει ήδη θέσεις με το αυτοκίνητό τους σε διάφορους δρόμους και ανοιχτούς χώρους για να περάσουν το βράδυ. Αρκετοί μάλιστα απέφυγαν την επιστροφή στο σπίτι και κατά τη διάρκεια της ημέρας και έμειναν στον δρόμο.

Όσοι δε, είχαν την επιλογή ενός εξοχικού ή ενός συγγενικού σπιτιού σε άλλη πόλη ή σε χωριό έχουν αποχωρήσει. Πρέβεζα, Άρτα, ακόμα και Θεσσαλονίκη από τους δημοφιλείς προορισμούς των γιαννιώτικων οικογενειών, οι οποίες πήραν την απόφαση να μείνουν αλλού, ιδίως με την ευκαιρία των κλειστών σχολείων αύριο.

Μεγάλη ήταν η κίνηση, επίσης, σήμερα και στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, το οποίο προγραμμάτισε δεκάδες έκτακτα δρομολόγια για να εξυπηρετήσει κυρίως τους φοιτητές που αποφάσισαν να επιστρέψουν σπίτι τους λόγω της σεισμικής δραστηριότητας. «Άδειασε το Πανεπιστήμιο μέσα σε μια μέρα» είναι η χαρακτηριστική φράση υπαλλήλου του ΚΤΕΛ. Εκτάκτως, για Αθήνα αναχώρησαν 10 λεωφορεία κι άλλα 15 για Θεσσαλονίκη. Έκτακτα δρομολόγια υπήρξαν ακόμα για Κοζάνη, Τρίκαλα, Λάρισα κι αλλού.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back