ΕΛΛΑΔΑ

Η φωτιά καίει αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο

Εικόνα του άρθρου Η φωτιά καίει αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2023, 23:23
ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα μέσω του 112 για να απομακρυνθούν σε απόσταση τουλάχιστον 3 χιλιομέτρων όσοι βρίσκονται στην περιοχή Καραμπά στη Νέα Αγχίαλο, καθώς η φωτιά καίει αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στην 111 ΠΜ στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας.

Για προληπτικούς λόγους, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση F-16 από την αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου προς άλλη αεροπορική βάση.

Οι ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στην πόλη του Βόλου και σε όλη σχεδόν τη Μαγνησία. Σε πολλά σπίτια έχουν σπάσει τζάμια, κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

Επιχείρηση εκκένωσης από τους παραθαλάσσιους οικισμούς οργανώνεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αλλά και ιδιωτικών, προκειμένου να εγκαταλείψουν διά θαλάσσης την περιοχή όσοι κινδυνεύουν.

Νωρίτερα από το 112 είχαν σταλεί απανωτά μηνύματα σε κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς ασφαλείς περιοχές. Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back