ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η φέτα, η CETA και ο κ. Καχριμάνης

Εικόνα του άρθρου Η φέτα, η CETA και ο κ. Καχριμάνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2017, 20:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έχει στοιχηματίσει πολιτικά στη θέση που από την πρώτη στιγμή υιοθέτησε κατά των εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ με τρίτους (βλέπε CETA) για τη φέτα. Η πολιτική του αυτή στάση, διαφοροποιημένη από την αρχική πολιτική της ΝΔ, τού προσδίδει μια δυναμική. Η ΝΔ, ενώ αρχικά ήταν υπέρ της συμφωνίας, τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει τα «ναι μεν, αλλά» και μιλάει πια για συμφωνίες με αστερίσκους, μεταξύ των οποίων και η φέτα. Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε δε το καλοκαίρι ότι στηρίζει τη νεοϊδρυθείσα Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, η οποία έχει ζητήσει να μην πάρει έγκριση η CETA στην ελληνική Βουλή. 

Ο κ. Καχριμάνης δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί σήμερα, κατά τη διάρκεια ημερίδας για την αγροτική ανάπτυξη, στη συμφωνία CETA, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η ελληνική Βουλή δεν θα εγκρίνει τη συμφωνία». Παράλληλα, υπενθύμισε τη συνάντηση που είχε πριν από τρεις μήνες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από πρωτοβουλία του τελευταίου, για να μιλήσουν για αγροτικά ζητήματα, και δη για τη φέτα. 

Ο κ. Καχριμάνης έστειλε όμως και ένα… προειδοποιητικό μήνυμα για τη λειτουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας. Όπως είπε, σε αυτή δεν πρέπει να συμμετέχουν όσοι θέτουν σε κίνδυνο το σήμα ΠΟΠ, όσοι για παράδειγμα εισάγουν πρόβειο γάλα από το εξωτερικό (το ΠΟΠ απαιτεί, ενώ ανέφερε ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν στη διοίκηση της Διεπαγγελματικής όσοι έχουν εργοστάσια στο εξωτερικό. «Αν συντονιστούμε όλοι μαζί θα έχουμε μέλλον, αν ο καθένας τραβήξει το δρόμο του, θα χαθούμε», είπε ο περιφερειάρχης. 

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο Βαγγέλης Αργύρης με την ιδιότητα του πρώην υφυπουργού Γεωργίας και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης. Όλοι τους επεσήμαναν την ανάγκη να γίνουν βήματα με τη συνένωση όλων των δυνάμεων. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back