ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΝΔ αλλάζει γραμμή για τη φέτα

Εικόνα του άρθρου Η ΝΔ αλλάζει γραμμή για τη φέτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2017, 19:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκεί που αρχικά η Νέα Δημοκρατία στήριζε τις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτους (CETA) για τη φέτα, εγκαλώντας μάλιστα την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει φέρει ακόμα τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, τώρα… αλλάζει στάση. Σε αυτή την εξέλιξη σοβαρό ρόλο έχει παίξει ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης με τη στάση που έχει κρατήσει, η οποία ήταν διαφορετική από τη γραμμή του κόμματος ότι «οι συμφωνίες είναι προστατευτικές». Η ΝΔ πριν από μερικούς μήνες έλεγε επίσημα ότι η CETA «φέρνει την προστασία της φέτας σε σαφώς καλύτερο επίπεδο», παρότι η CETA ουσιαστικά καταργεί την προστασία του ΠΟΠ μόλις η φέτα περάσει τα σύνορα της ΕΕ.

Τώρα, βουλευτές της ΝΔ (ανάμεσά τους και ο Άρτας κ. Στύλιος) ζητούν να γίνει ενημέρωση στη Βουλή από τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας για να παρουσιάσει τις θέσεις της για τα ζητήματα της προστασίας του προϊόντος. Η Διεπαγγελματική πάντως, την οποία οι βουλευτές που υπογράφουν το αίτημα δηλώνουν ότι στηρίζουν, έχει ζητήσει να μην πάρει έγκριση η CETA στην ελληνική Βουλή, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα θέση της ΝΔ

Ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος έχει «κυνηγήσει» πολύ το θέμα, τόσο ως περιφερειάρχης, όσο και ως υπεύθυνος της Ένωσης Περιφερειών (όπου η ΝΔ απολαμβάνει πλειοψηφία), τόνισε σήμερα : «Θεωρούμε ότι με τις ενέργειες που κάνουμε εδώ και τρεις- τέσσερις μήνες είχαμε μεγάλη συμμετοχή σε αυτή την εξέλιξη και στο τέλος νομίζω ότι όλα τα κόμματα θα συμφωνήσουν ότι δεν πρέπει να περάσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πρόταση στήριξης  των συμφωνιών  με τον Καναδά και τη Νότια Αφρική, καθώς - όπως και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει καταλάβει - το ζήτημα είναι εθνικό και όχι ευρωπαϊκό. Όπως δεν είδαμε τους Ιταλούς να διαπραγματεύονται την παρμεζάνα, δεν είδαμε τους Γάλλους να διαπραγματεύονται το ροκφόρ  έτσι έχουμε και εμείς  απαίτηση ως Έλληνες, να μην έχει κανένας το δικαίωμα στην Ευρώπη  να συζητήσει και για το δικό μας εθνικό προϊόν».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back