Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Ευρώπη στηρίζει την ανάπτυξη της κοιλάδας του Αχελώου

Εικόνα του άρθρου Η Ευρώπη στηρίζει την ανάπτυξη της κοιλάδας του Αχελώου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2016, 22:26
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τις αναπτυξιακές προοπτικές της Κοιλάδας του Αχελώου στηρίζει με δηλώσεις του ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο Επίτροπος επισημαίνει ότι οι πλούσιοι φυσικοί πόροι, τα πολιτιστικά μνημεία, τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό είναι τα πλεονεκτήματα της Κοιλάδας του Αχελώου και μπορούν να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης για να καλυτερεύσουν τη ζωή των κατοίκων της.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως γνωστόν στηρίζει τις ορεινές περιοχές της Ευρώπης όπως την Κοιλάδα του Αχελώου.

Οι πλούσιοι φυσικοί πόροι, τα πολιτιστικά μνημεία, τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό είναι τα πλεονεκτήματα της Κοιλάδας του Αχελώου και μπορούν να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης για να καλυτερεύσουν τη ζωή των κατοίκων της. Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα την Πολιτιστική μας κληρονομιά», τονίζει ο κ. Στυλιανίδης.

Η Κοιλάδα του Αχελώου βρίσκεται μεταξύ Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας. Tα αγέρωχα βουνά και οι παραπόταμοι του Αχελώου σε προκαλούν για περιπέτεια. Πετρόχτιστα σπίτια και μοναστήρια με Ιστορία.

Τα βουνά και το υδάτινο στοιχείο εναλλάσσονται μεταξύ τους, δημιουργώντας απεριόριστους προορισμούς με κομβικό σημείο τον Αχελώο, μια ξεχωριστή πινελιά με εντυπωσιακή θέα για τον επισκέπτη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back