ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Ευρώπη ακούει την Ήπειρο… για δύο μέρες

Εικόνα του άρθρου Η Ευρώπη ακούει την Ήπειρο… για δύο μέρες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2018, 15:48
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την αμέριστη προσοχή της επιτροπής μεταφορών και τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αυτές τις δύο ημέρες η Ήπειρος, η οποία προσδοκά ότι θα ακουστούν… εις τας Ευρώπας τα αιτήματά της για νέες υποδομές, και ιδίως για την επέκταση της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακαβιά αλλά τις οδικές συνδέσεις με άλλες περιοχές, όπως με την Καρδίτσα.

«Όταν επιστρέψω, ως πρόεδρος θα τονίσω ότι και στην προσεχή περίοδο θα πρέπει να στηριχτεί ακόμη περισσότερο η περιοχή σας, όπως και ανάλογες περιοχές. Θα ήθελα σε λίγα χρόνια η Ήπειρος να μην ανήκει στις πιο φτωχές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να είναι ένα παράδειγμα μεγάλης προόδου» τόνισε η γαλλίδα πρόεδρος της επιτροπής μεταφορών και τουρισμού Καρίμα Ντελί σήμερα από τα Γιάννενα, και λίγη ώρα μετά την επίσημη ενημέρωση για το έργο της Ιόνιας οδού η οποία έγινε στο κέντρο ελέγχου του αυτοκινητόδρομο στο ύψος του Επισκοπικού.

Την κ. Ντελί συνόδευαν στελέχη της επιτροπής και ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων οι έλληνες ευρωβουλευτές Μίλτος Κύρκος («Ποτάμι») και Ελίζα Βόζεμπεργκ (ΝΔ). Ο κ. Κύρκος ήταν μάλιστα αυτός που είχε καταθέσει την πρόταση για μια επίσκεψη στην Ήπειρο. Σε δήλωσή του υπενθύμισε ότι αυτή την περίοδο γίνεται συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε. (η Κομισιόν παρουσίασε την πρότασή της πριν από λίγες ημέρες) και εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει «μια Ευρώπη που να βοηθάει τις περιφέρειες».

Η επέκταση της Ιόνιας οδού, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και άλλες συγκοινωνιακές υποδομές πρόκειται να αποτελέσουν θέματα συζήτησης στη σύσκεψη που θα ξεκινήσει σε δύο ώρες στην Άρτα. Η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία θα συνομιλήσει με τρεις υπουργούς: την Όλγα Γεροβασίλη (Διοικητικής Ανασυγκρότησης), τον Πάνο Κουρουμπλή (Ναυτιλίας) και τον Χρήστο Σπίρτζη (Υποδομών-Μεταφορών). Για αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση της αντιπροσωπείας με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην Αθήνα.

Με την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, εκτενή συζήτηση είχαν χτες το βράδυ ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Οι τοπικοί φορείς, όπως μεταφέρθηκε στις συζητήσεις, εκτιμούν ότι η Ιόνια οδός οδήγησε σε αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 40-50%.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back