ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ευφορία ζωντανά, με ήχους και οστά

Εικόνα του άρθρου Η Ευφορία ζωντανά, με ήχους και οστά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2017, 11:29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

H Σοφία Σαρρή, αυτή την Κυριακή 28 Μαΐου, παρουσιάζει την Euphoria ζωντανά στο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20, τηλ.κρατησεων 2651068550, είσοδος 5 ευρώ).

«Η μουσική της Σοφίας Σαρρή είναι προσωπική, παγανιστική και μαγική. Ένα σύμπαν όπου οι επιλογές χωρίς συμβιβασμούς είναι ευπρόσδεκτες, επιτρέποντας στην κρητική λύρα να αισθάνεται άνετα δίπλα στο αναλογικό synth και στο δαιμονισμένο χτύπημα του διπέταλου» περιγράφει το συνοδευτικό της παράστασης που ήδη έχει κάνει μεγάλη εντύπωση.

Το ταξίδι της Σοφίας στη μουσική και το τραγούδι είναι μεγάλο. Έχει ερμηνεύσει και συνθέσει για μπάντες διαφορετικού υπόβαθρου, όπως η post rock κολεκτίβα των Night on Earth, πρωτοπόροι για την indie σκηνή της Αθήνας. Αυτή τη φορά το ζητούμενο ήταν να ορίσει και να αφηγηθεί τα μουσικά μονοπάτια που έχει εξερευνήσει μέχρι σήμερα. Να χειριστεί τη φωνή της ως ισότιμο όργανο ανάμεσα στα άλλα μουσικά όργανα και να τραγουδήσει εκ βαθέων το μυστικιστικό παράλληλο σύμπαν της. Πειραματίζεται τόσο με τις παραδοσιακές όσο και με τις σύγχρονες φόρμες, ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί το συνοθύλευμα της μαζικής ηχητικής και μουσικής πληροφόρησης που χαρακτηρίζει τη γενιά της.

Μαζί με τη Σοφία Σαρρή (φωνή), παίζουν οι Κώστας Στεργίου (πλήκτρα, ηλεκτρονικά), Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Πέτρος Λαμπρίδης (κοντραμπάσο) και Βαγγέλης Παρασκευαΐδης (βιμπράφωνο).


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back