ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ετοιμόρροπη… Πολεοδομία πάει Κατσικά

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2017, 02:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάνω από ενάμιση χρόνο κρατάει η όλη συζήτηση για μεταφορά της Πολεοδομίας Ιωαννίνων στο πρώην δημαρχείο Παμβώτιδας, στον Κατσικά, λόγω της παλαιότητας και επικινδυνότητας του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται σήμερα η υπηρεσία (στην οδό Κωλέττη). Οι διάφορες εναλλακτικές λύσεις που εξετάστηκαν ενδιάμεσα, δεν οδήγησαν πουθενά. Εννοείται, βέβαια, ότι όταν μια παραδοσιακή υπηρεσία, όπως είναι η Πολεοδομία, αλλάζει τόπο διεύθυνσης, η συζήτηση… κρατά περισσότερο.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε χτες τη μεταφορά της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Περιβάλλοντος από το κέντρο της πόλης στον Κατσικά. Οπότε το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες μετακόμισης.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας στεγάζεται σε ακίνητο ιδιοκτησίας του κληροδοτήματος «Ελένης Ζωγράφου», το οποίο διαχειρίζεται ο Δήμος. Το κτίριο είναι σχεδόν 50 ετών. Η κατασκευή του έγινε τη δεκαετία του 1970. Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση του κτιρίου είναι τόσο κακή που αμφισβητείται ακόμα και η στατικότητά του. 

Το εντυπωσιακό δε στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχει καν άδεια οικοδομής, με τον δήμο να καταβάλλει προσπάθεια για νομιμοποίηση του ακινήτου.

Όλο αυτό το διάστημα, ένα από τα σενάρια που συζητήθηκαν, ήταν η εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών με ταυτόχρονη λειτουργία της υπηρεσίας στον ίδιο χώρο. Τελικά, κι αυτό το σενάριο αποκλείστηκε λόγω του κινδύνου πρόκλησης ατυχημάτων τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους πολίτες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back