ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προσωρινή η μετακόμιση της Πολεοδομίας

Εικόνα του άρθρου Προσωρινή η μετακόμιση της Πολεοδομίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2016, 19:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Στο πρώην δημαρχείο Παμβώτιδας, στον Κατσικά, αναμένεται να μετακομίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Πολεοδομία του δήμου Ιωαννιτών, εκτός απροόπτου. Η μετακόμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη λόγω της παλαιότητας και επικινδυνότητας του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται σήμερα η υπηρεσία (στην οδό Κωλέττη) και που είναι περιουσία του κληροδοτήματος «Ελ. Ζωγράφου» με διαχειριστή τον Δήμο.

Κάθε φορά βέβαια που μια… διαχρονική υπηρεσία μετακομίζει, υπάρχουν αντιδράσεις είτε από τους εργαζόμενους είτε από τους άμεσα εμπλεκόμενους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, προβάλλονται κυρίως οι αντιδράσεις από ιδιώτες μηχανικούς, οι οποίοι κάθε άλλο παρά με καλό μάτι βλέπουν την απομάκρυνση μιας κρίσιμης υπηρεσίας δίπλα από τον τόπο εργασίας τους.

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σπύρος Κωνσταντόπουλος, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, ήταν αυτός που έθεσε επί τάπητος τον προβληματισμό περί μετακόμισης. Η απάντηση του δημάρχου Θωμά Μπέγκα ήταν ξεκάθαρη: «Πρόκειται για μια προσωρινή μετακόμιση η οποία πρέπει να γίνει». Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης, είπε ότι η όλη συζήτηση ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες. «Η μεταστέγαση πρέπει να γίνει» τόνισε, αναφερόμενος ωστόσο σε μια εναλλακτική πρόταση που αναμένεται να καταθέσουν οι υπάλληλοι. Ξεκαθάρισε πάντως ότι την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα πρέπει να κλείσει. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μισθώνουμε άλλο κτίριο. Θα γίνει η επισκευή και, όταν τελειώσει, η Πολεοδομία θα επιστρέψει» υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3