Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Η επιστροφή του φεστιβάλ Βωβούσας

Εικόνα του άρθρου Η επιστροφή του φεστιβάλ Βωβούσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2016, 20:25
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

To φεστιβάλ Βωβούσας επιστρέφει από 29 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου με την υπόσχεση για ένα εννιαήμερο γεμάτο δημιουργικότητα και τέχνη. 

Όλα ξεκίνησαν το 2013 με την πρωτοβουλία Protect Aoos να αντιδρά στην πρόθεση κατασκευής φράγματος στον Αώο. Και κάπου εκεί μπήκε ο σπόρος για το ορεινό φεστιβάλ Βωβούσας από τον φωτογράφο Καμίλο Νόλλα, γιο του συγγραφέα Δημήτρη Νόλλα. Τα δύο τελευταία χρόνια το φεστιβάλ όλο και μεγαλώνει, όλο και γίνεται πιο γνωστό. Φέτος, το φεστιβάλ αποφάσισε να επεκτείνει τις δράσεις του και στο κοντινό χωριό Περιβόλι του νομού Γρεβενών.

Μπροστά στο αιώνιο δίλημμα «βουνό ή θάλασσα;», το φεστιβάλ Βωβούσας δίνει την απάντησή του. «Δεν πιέζουμε κανέναν. Το βουνό προσφέρει άλλες εναλλακτικές. Εξάλλου, κάποιος μπορεί να πάει στη θάλασσα κάποιες άλλες μέρες του καλοκαιριού» τονίζει στον «Τύπο» ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Νόλλας, ο οποίος ζει στην Αθήνα αλλά κατάγεται από τη Βωβούσα. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πολλά δρώμενα: κινηματογραφικά, φωτογραφικά, εικαστικά, μουσικά, ενώ κάθε άλλο παρά λείπουν δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία και ποδηλασία. 

Ποιο είναι το δυνατό σημείο της φετινής διοργάνωσης; Σύμφωνα με τον κ. Νόλλα, το μουσικό κομμάτι. Το φεστιβάλ συνεργάζεται φέτος με τη δισκογραφική εταιρία Orila η οποία κινείται στον χώρο της λεγόμενης «πειραματικής σκηνής», ελληνικής και ξένης. «Εκτιμώ ότι μουσικά θα ανέβουμε πολύ. Θα γίνουν πρωτοποριακά πράγματα μέσα στο δάσος. Είναι κάτι που θα δώσει το στίγμα για φέτος» αναφέρει ο κ. Νόλλας. Στο φωτογραφικό κομμάτι, θα γίνουν τέσσερις εκθέσεις στις αποθήκες ξυλείας του χωριού. 

Η Νορβηγίδα Hilde Aagaard θα παρουσιάσει την έκθεση «Όρος», ο Μάνος Τσαγκαράκης τα «Κατασκευασμένα τοπία», ο Yannic Bartolozzi τους «Explorateurs» και ο Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης την έκθεση «Tzoymerka instant».  Mια πρώτη γεύση θα πάρουν οι επισκέπτες και από το αρχείο του παλιού φωτογράφου Κώστα Ράπτη, ο οποίος απαθανάτιζε τη δεκαετία του '60 στιγμές από τη Βωβούσα και την Κόνιτσα. Το κινηματογραφικό μέρος περιλαμβάνει ποιοτικές και βραβευμένες ταινίες. Το παρών θα δώσουν και φέτος τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια. 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε στον ιστότοπο: www.vovousafestival.gr.


* Η φωτογραφία είναι από το περσινό φεστιβάλ. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back