Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

Η επιστροφή του «Θερινού Μαντείου»

Εικόνα του άρθρου Η επιστροφή του «Θερινού Μαντείου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2021, 19:49
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην οργάνωση του «Θερινού Μαντείου» 2021 προχωράει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων έπειτα από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, συνεργαζόμενο με τη θεατρολόγο-σκηνοθέτη Τζωρτζίνα Κακουδάκη ως καλλιτεχνική υπεύθυνη του προγράμματος. 

Η διοργάνωση του «Θερινού Μαντείου» είχε «εγκαινιαστεί» το 2018. Ακολούθησε άλλη μία το 2019.

To Θερινό Μαντείο, με φετινό τίτλο «Ιερά Οικ(ε)ία», έχει στόχο την προετοιμασία των νέων ηθοποιών στο αρχαίο δράμα, μέσα στο φυσικό περιβάλλον της ανοιχτής σκηνής του αρχαίου θεάτρου, αλλά και μέσα από την επαφή τους με την πολιτιστική παράδοση της Ηπείρου. Παράλληλα, θα προσεγγίσει τους πολίτες και τους νέους της περιοχής, προσφέροντας εμπειρίες θεάτρου, που συνδέονται με την κοινωνική και πολιτική σημασία του αρχαίου δράματος στην σημερινή πραγματικότητα.

Στις εργασίες του συμπεριλαμβάνονται και δράσεις, εργαστήρια και ανοιχτές διαλέξεις που απευθύνονται στους πολίτες, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά και εφήβους της περιοχής με στόχο την ανάδειξη του αρχαίου δράματος ως υλικό για την αισθητική και πολιτειακή καλλιέργεια του ‘κοινού’, με στόχο την «εκπαίδευση του κοινού στο αρχαίο δράμα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ, περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back