Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η επαυξημένη πραγματικότητα λύνει… sudoku!

Εικόνα του άρθρου Η επαυξημένη πραγματικότητα λύνει… sudoku!
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2017, 23:33
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Αν είστε λάτρεις του sudoku και δεν τα παρατάτε έως ότου συμπληρώσετε όλα τα τετράγωνα με τους σωστούς αριθμούς, μην κατεβάσετε την εφαρμογή. Αν όμως θέλετε να δείτε ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων της επαυξημένης πραγματικότητας τότε προχωρήστε.

Διαθέσιμο για το νέο λειτουργικό της Apple, το iOS 11, το Magic Sudoku, είναι δημιούργημα του ARKit, του νέου framework που δημιούργησε η Apple για κατασκευή παιχνιδιών και εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας, χωρίς την ανάγκη πρόσθετου hardware, παρά μόνο με την κάμερα της iOS συσκευής. 

Η εφαρμογή δεν κάνει τίποτε άλλο από το να χρησιμοποιεί την επαυξημένη πραγματικότητα για να λύσει το παζλ σε πραγματικό χρόνο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε την κάμερα του κινητού σας πάνω σε ένα τυπωμένο άλυτο sudoku και το Magic Sudoku θα συμπληρώσει τους αριθμούς που λείπουν.

Βεβαίως και η εφαρμογή καταστρέφει όλη τη μαγεία του παιχνιδιού, ωστόσο εξακολουθεί να είναι μια συναρπαστική παρουσίαση των ικανοτήτων του ARKit.

Όπως εξηγεί ο προγραμματιστής Brad Dwyer, η εφαρμογή βασίζεται στο νέο framework της Apple, το Core ML, καθώς και στο λογισμικό ανάλυσης εικόνας, Vision, για την επίλυση των παζλ σε πραγματικό χρόνο.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Magic Sudoku από App Store, αλλά μόνο για όσους διαθέτουν το iOS 11 σε iPhone νεότερα από το 6S, το νέο iPad 9,7 inch ή το παλαιότερο iPad Pro.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back