ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΕΛΜΕ και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Εικόνα του άρθρου Η ΕΛΜΕ και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2019, 09:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση, παράταξη της ΕΛΜΕ, καταγγέλλει τη ΔΑΚΕ για την πρόταση που κατέθεσε στο διοικητικό συμβούλιο της ένωσης στις 5 Μαρτίου.

«Πρότεινε να πάρει απόφαση το ΔΣ και να ζητήσει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα (όπως ακριβώς ζητάει και ο πολιτικός φορέας της ανεξάρτητης, κατά τα άλλα, ΔΑΚΕ, η ΝΔ). Το βασικό του επιχείρημα ήταν ότι στην τελευταία ‘κομμουνιστική’(;;;) χώρα, την Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν να εμποδίζονται οι λαμπροί επιστήμονες του εξωτερικού να έρθουν να διδάξουν στην ιδιωτική ανώτατη εκπαίδευση».

Σημειωτέον ότι ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Στέφανος Μιχάλης, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Τατιάνας Καλογιάννη.

Η πρόταση τελικά καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου, αλλά με λευκή ψήφο της ΠΕΚ.

«Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός συνδικαλιστικός

φορέας των καθηγητών του δημοσίου σχολείου να καταθέτει πρόταση υπεράσπισης της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Τα μέλη της θα υπερασπισθούν με κάθε μέσο τη δημόσια εκπαίδευση σε όλες της τις βαθμίδες» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «το δημόσιο αγαθό της παιδείας πρέπει να παρέχεται δωρεάν από την πολιτεία σε όλους τους πολίτες. Να μην γίνει η Εκπαίδευση εμπόρευμα, που θα το αγοράζει όποιος μπορεί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back