ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΕΛΕΠΑΠ πήγε στο πανεπιστήμιο

Εικόνα του άρθρου Η ΕΛΕΠΑΠ πήγε στο πανεπιστήμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2018, 16:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκε για πρώτη φορά η ΕΛΕΠΑΠ, ύστερα από πρόσκληση του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.).  Το τμήμα ενηλίκων της ΕΛΕΠΑΠ συνόδευσε η πρόεδρος Νατάσα Μπέγκα και η διευθύντρια Βασιλική Μάστακα. Το υποδέχθηκαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρο του κέντρου, Γιώργος Καψάλης, καθώς και οι αλλοδαποί σπουδαστές, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό. 

Ο πρύτανης στο καλωσόρισμά του, είπε μεταξύ άλλων ότι η επίσκεψη αυτή αποτελεί το επιστέγασμα μίας ευρύτερης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο φορέων. Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους αλλοδαπούς σπουδαστές του κέντρου, μετά από επισκέψεις στην ΕΛΕΠΑΠ, προσφέρουν εθελοντική εργασία στην ΕΛΕΠΑΠ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. 

Τόσο ο πρύτανης όσο και η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντική τη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων καθώς δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος. Οι άνθρωποι της ΕΛΕΠΑΠ ξεναγήθηκαν στους χώρους του Νιάρχειου και κατόπιν, χωρισμένοι σε ομάδες, παρακολούθησαν διαδραστικά διαπολιτισμικά γλωσσικά παιχνίδια, ειδικά διαμορφωμένα από το διδακτικό προσωπικό του Κέντρου. Ακόμα, επισκέφθηκαν την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου τους υποδέχθηκε ο διευθυντής της Γιώργος Ζάχος και κατέληξαν στη μονή Περιστεράς Δουρούτης.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back