ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η ΕΕ απελευθερώνει τις online συνδρομές

Εικόνα του άρθρου Η ΕΕ απελευθερώνει τις online συνδρομές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2017, 20:56
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στη θέσπιση νέων κανόνων φορητότητας των διαδικτυακών υπηρεσιών συμφώνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έτσι βάση της συμφωνίας οι Ευρωπαίοι θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν πλήρως τις συνδρομές τους σε διαδικτυακές υπηρεσίες για να βλέπουν ταινίες, να παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις, να διαβάζουν ηλεκτρονικά βιβλία, να παίζουν βιντεοπαιχνίδια ή να ακούνε μουσική όταν ταξιδεύουν εντός της ΕΕ. 

Για παράδειγμα, όταν ένας Γάλλος καταναλωτής κάνει συνδρομή στις διαδικτυακές υπηρεσίες ταινιών και σειρών του Canal+, θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε ταινίες και σειρές που είναι διαθέσιμες στη Γαλλία, ακόμη και όταν πάει διακοπές στην Κροατία ή για επαγγελματικό ταξίδι στη Δανία.

Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτυακού περιεχομένου, όπως η Netflix, η MyTF1 ή το Spotify θα επαληθεύουν τη χώρα διαμονής του συνδρομητή χρησιμοποιώντας μέσα, όπως στοιχεία πληρωμών, την ύπαρξη συμβολαίου στο διαδίκτυο ή τη διεύθυνση IP. 

Όλοι οι πάροχοι που προσφέρουν διαδικτυακό περιεχόμενο έναντι πληρωμής θα πρέπει να εφαρμόζουν τους νέους κανόνες. Οι πάροχοι δωρεάν υπηρεσιών (όπως οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί) θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν επίσης φορητότητα στους συνδρομητές τους.

Αυτή είναι η πρώτη συμφωνία που σχετίζεται με τον εκμοντερνισμό των κανόνων του ευρωπαϊκού copyright και έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την συμφωνία που αφορά τις αλλαγές στους κανόνες περιαγωγής των κινητών τηλεφώνων (roaming).

Το συμφωνηθέν κείμενο πρέπει τώρα να επιβεβαιωθεί επίσημα από το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μόλις εγκριθούν, οι κανόνες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη μέλη από τις αρχές του 2018, καθώς ο κανονισμός παρέχει στους παρόχους και στους κατόχους δικαιωμάτων προθεσμία εννέα μηνών προκειμένου να προετοιμαστούν για την εφαρμογή των νέων κανόνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back