ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η ΕΕ απειλεί να αναστείλει το TikTok Lite

Εικόνα του άρθρου Η ΕΕ απειλεί να αναστείλει το TikTok Lite
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2024, 21:25
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του TikTok Lite μπορεί να ανασταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση την Πέμπτη, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εάν η TikTok δεν δώσει ικανοποιητική απάντηση στις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με τον αντίκτυπο της νέας εφαρμογής στην ψυχική υγεία των χρηστών.

Η κίνηση αυτή θα γίνει στο πλαίσιο της Πράξης Ψηφιακών Υπηρεσιών (DSA) της ΕΕ, η οποία απαιτεί από τις πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες και τις μεγάλες μηχανές αναζήτησης να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση του επιβλαβούς και παράνομου περιεχομένου, διαφορετικά κινδυνεύουν με πρόστιμα ύψους έως και 6% του παγκόσμιου ετήσιου κύκλου εργασιών τους.

«Αν η TikTok δεν παράσχει αδιάσειστες αποδείξεις για την ασφάλειά της, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα, είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε τα προσωρινά μέτρα της DSA, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής της λειτουργίας TikTok Lite, η οποία υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να δημιουργήσει εθισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της βιομηχανίας της ΕΕ Τιερί Μπρετόν σε δήλωσή του τη Δευτέρα.

Η μη ανταπόκριση σε αίτημα της Επιτροπής για παροχή πληροφοριών μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα έως και 1% του παγκόσμιου ετήσιου κύκλου εργασιών μιας εταιρείας.

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ δήλωσε ότι η TikTok έχει προθεσμία 24 ωρών για να παράσχει έκθεση αξιολόγησης κινδύνου για το TikTok Lite ή να αντιμετωπίσει πρόστιμα, και μέχρι τις 3 Μαΐου για να παράσχει άλλες ζητούμενες πληροφορίες.

Η TikTok εγκαινίασε το TikTok Lite στη Γαλλία και την Ισπανία αυτόν τον μήνα, αλλά η Επιτροπή δήλωσε ότι δεν είχε υποβάλει έκθεση αξιολόγησης κινδύνου πριν από αυτό, όπως απαιτείται σύμφωνα με την DSA.

Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι ένα πρόγραμμα ανταμοιβής που επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν πόντους κατά την εκτέλεση ορισμένων εργασιών στην πλατφόρμα, όπως η παρακολούθηση βίντεο, η κοινοποίηση περιεχομένου που τους αρέσει, η παρακολούθηση δημιουργών ή η πρόσκληση φίλων να συμμετάσχουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back