ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η δυσαρέσκεια του κ. Καχριμάνη

Εικόνα του άρθρου Η δυσαρέσκεια του κ. Καχριμάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2021, 22:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«’Ναι’ στις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), χωρίς όμως να χαλάμε κάτι για να φτιάξουμε κάτι άλλο», είπε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Και αυτό «που δεν πρέπει να χαλάσουμε», σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, είναι «ο ορεινός περιπατητικός τουρισμός και τα προϊόντα ποιότητας από την κτηνοτροφία», επαναλαμβάνοντας τη θέση για τη θέσπιση ενός ορίου για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων, που ο ίδιος το έχει προσδιορίσει στα 1.200 μ. υψόμετρο.

«Το θέμα δεν είναι μόνο τι θέλουν οι άλλοι, αλλά και τι θέλει ο τόπος» είπε, ενώ κάθε άλλο παρά έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις της διοίκησης της εταιρίας ABO Wind AG, η οποία άφησε αιχμές κατά της Περιφέρεια Ηπείρου.  Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι προτίθεται να κατασκευάσει το αιολικό πάρκο στο Περιστέρι, με μικρότερη ισχύ από την αρχική (50MW από 88,5MW).

«Με εκπλήσσει όταν κάποιοι έρχονται φιλοξενούμενοι σε κάποιες περιοχές και θέλουν να επιβάλλουν αποφάσεις σαν ιδιοκτήτες» τόνισε. Παράλληλα, άφησε τις αιχμές του κατά των υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Δεν μου αρέσει η ευκολία που οι αρμόδιες γενικές διευθύνσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι θετικές. Σε τίνος το μέρος λένε αυτοί ναι; Πώς γίνεται να είναι αρνητικοί τις περισσότερες φορές σε αιτήματα για βελτίωση δρόμων προς κτηνοτροφικές μονάδες σε ‘γυμνά’ βουνά και να είναι θετικοί σε αιτήματα που απαιτούν τη διέλευση τεράστιων αυτοκινήτων για μεταφορές που θα αλλοιώσουν τον τόπο. Πού είναι η λογική;» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back