Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«Η δύναμη της Φύσης», νικήτρια στον διαγωνισμό του National Geographic

Εικόνα του άρθρου «Η δύναμη της Φύσης», νικήτρια στον διαγωνισμό του National Geographic
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2017, 16:12
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Μια φωτογραφία ενός ηφαιστείου που τη στιγμή της έκρηξης ένας κεραυνός φωτίζει όλο το σκηνικό αναγόρευσε τον Sergio Tapiro Velasco από το Μεξικό σε ταξιδιωτικό φωτογράφο της χρονιάς στο διαγωνισμό του National Geographic 2017. Ο Velasco θα λάβει ως βραβείο ένα ταξίδι 10 ημερών για δύο στο Αρχιπέλαγος Γκαλαμπάγκος καθώς και ένα βραβείο 2.500 δολαρίων (2116.49 ευρώ).

Η εκπληκτική φωτογραφία του Velasco επιλέχθηκε μεταξύ 15.000 συμμετοχών από περισσότερες από 30 χώρες.

Ο Velasco τράβηξε τη βραβευμένη φωτογραφία με τίτλο «Η δύναμη της φύσης» έξω από την Colima, μια από τις 31 πολιτείες του Μεξικού. 

Ο Velasco για περισσότερο από μια δεκαετία μελετά και φωτογραφίζει το ηφαίστειο της Colima, το οποίο είναι ένα από τα πλέον ενεργά στη Λατινική Αμερική, γνωστό και ως «Ηφαίστειο της Φωτιάς».

Πριν την σύλληψη της συγκεκριμένης εντυπωσιακής στιγμής ο Velasco παρατήρησε μια έντονη δραστηριότητα του ηφαιστείου και το παρακολουθούσε για σχεδόν ένα μήνα.

Την ώρα που φωτογράφιζε, η νύχτα ήταν πεντακάθαρη και βρισκόταν 12 χιλιόμετρα μακριά από τον κρατήρα, όταν άκουσε την έκρηξη και είδε τη μεγαλύτερη ηφαιστειακή αστραπή. Μόνο όταν ο Velasco επανεξέτασε τις φωτογραφίες συνειδητοποίησε το θεαματικό γεγονός.

«Αυτό που έβλεπα ήταν αδύνατο να το συλλάβω. Η εικόνα έδειξε εκείνες τις εκπληκτικές δυνάμεις της φύσης να αλληλεπιδρούν σε ένα ηφαίστειο, με την αστραπή να φωτίζει ολόκληρη τη σκηνή. Είναι μια απίστευτη φωτογραφία που δείχνει τη δύναμη της φύσης», σημειώνει ο βραβευμένος φωτογράφος.

Ο διαγωνισμός του National Geographic Travel Photographer of the Year 2017 δέχεται φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί τα τελευταία δύο χρόνια, με συμμετοχές σε τρεις κατηγορίες: Φύση, Άνθρωποι και Πόλεις.

Το εσωτερικό της δημοτικής βιβλιοθήκης στη Στουτγάρδη. (Πρώτη θέση στην κατηγορία Cities/ Norbet Fritz)

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Ικόνιο της Τουρκίας. Οι Μεβλεβήδες ή Μεβλεβίτες δερβίσηδες είναι ένα σουφικό τάγμα και πιστεύουν πως οι άνθρωποι γεννιούνται δύο φορές, μία από τις μητέρες τους και τη δεύτερη από το ίδιο τους το σώμα. (Πρώτη θέση στην κατηγορία People/ F. Dilek Uyar)

Το ποδοσφαιρικό γήπεδο Henningsvær στα Νησιά Lofoten θεωρείται ένα από τα πιο καταπληκτικά στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο. (Τρίτη θέση στην κατηγορία Cities/ Misha De-Stroyev)

Δείτε όλες τις βραβευμένες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://travel.nationalgeographic.com/photographer-of-the-year-2017/

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back