πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «Δωδώνη» μίλησε… γαλλικά

Εικόνα του άρθρου Η «Δωδώνη» μίλησε… γαλλικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2022, 20:08
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ομάδα δημοσιογράφων, influencers και επαγγελματιών από τη Γαλλία υποδέχθηκε η «Δωδώνη» την περασμένη εβδομάδα, 7 Ιουνίου.

Τους επισκέπτες και επισκέπτριες συνόδευαν στέλεχος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και η σεφ  Ντίνα Νικολάου. Ξεναγήθηκαν στη γραμμή παραγωγής και το εργοστάσιο και είδαν από κοντά τον τρόπο παραγωγής της αυθεντικής ελληνικής φέτας Π.Ο.Π «Δωδώνη».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παρασκευή της και επίσης, «τους εντυπωσίασε ο συνδυασμός του κλίματος της Ελλάδος και της βιοποικιλότητας της Ηπείρου, καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή φύονται περισσότερα από 2.500 μοναδικά βότανα και φυτά- από τα οποία τρέφονται τα κοπάδια που παράγουν το γάλα, χαρίζοντας έτσι το απίστευτο άρωμα και τη μοναδική ασύγκριτη γεύση της φέτας Π.Ο.Π ‘Δωδώνη’».

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο προώθησης της φέτας ΠΟΠ στην αγορά της Γαλλίας που υλοποιεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, μέσω του NOVACERT.

Επίσης, συζήτησαν την παρουσία του λευκού τυριού που αναφέρεται παραπλανητικά ως «φέτα» στα ράφια γαλλικών σούπερ μάρκετ.

Η γαλακτοβιομηχανία δηλώνει ότι «θα συνεχίσει να αποτελεί πρεσβευτή της αυθεντικής ελληνικής φέτας στο εξωτερικό ενημερώνοντας τον καταναλωτή, προκειμένου να μπορεί να διακρίνει την αυθεντική φέτα από οποιοδήποτε άλλο λευκό τυρί που πωλείται ως φέτα».

Αναφέρει τέλος ότι προς την κατεύθυνση αυτή, δήλωσαν ότι θα συμβάλλουν με τα κείμενά τους και οι επισκέπτες που αρθρογραφούν σε γαλλικά ΜΜΕ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3