Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Η δημοτική αρχή σε ρόλο πόντιου Πιλάτου»

Εικόνα του άρθρου «Η δημοτική αρχή σε ρόλο πόντιου Πιλάτου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2020, 12:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης Χρήστος Πατσούρας, σε ανακοίνωση για την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και την άρνηση της δημοτικής αρχής να συζητήσει το θέμα των μέτρων για την πανδημία (η απάντησή της είναι εδώ), τονίζει μεταξύ άλλων:

«Το γεγονός αυτό καταδεικνύει πρώτα απ' όλα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή το δημοτικό συμβούλιο. Κρίνουμε ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την συμπεριφορά της δημοτικής αρχής, η οποία εθελοτυφλεί μπροστά σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί και στην περιοχή μας».

Σημειώνει ότι «ενώ έχει την δυνατότητα βάσει νόμου να αναστείλει δημοτικούς φόρους και τέλη για τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας, η δημοτική αρχή κάνει μικροπολιτικά παιχνίδια παραπέμποντας το κρίσιμο θέμα της λήψης μέτρων στα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων του Δήμου».

Καταλήγει αναφερόμενη και στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για το πλύσιμο των κάδων:    «Στο μόνο που είναι ικανή είναι να ανταποκρίνεται στα κελεύσματα των επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς χρησιμοποιώντας την πανδημία του κορωνοϊού και την κρίσιμη κατάσταση που βιώνουμε, προχωράει στην ιδιωτικοποίηση του πλυσίματος των κάδων απορριμμάτων. Η συγκεκριμένη υπηρεσία μέχρι πρότινος γινόταν από τον Δήμο, αλλά η δημοτική αρχή επιλέγει την ιδιωτικοποίηση της προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να υλοποιήσει σιγά σιγά το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων για μια σειρά από δημοτικές υπηρεσίες που έχει στην πολιτική της ατζέντα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back