Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πολύ τυπική διαδικασία...

Εικόνα του άρθρου Μια πολύ τυπική διαδικασία...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2020, 18:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δημοτική αρχή κατάφερε να συνασπίσει εναντίον της όλη την αντιπολίτευση, «επιμένοντας τυπικά» στο τρέχον (και φλέγον) θέμα της πανδημίας και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν και τώρα, απαντάει, υπερασπιζόμενη τη θέση της.

Όλη η ουσία είναι ότι η δημοτική αρχή επέλεξε να συνεδριάσουν πρώτα οι επιτροπές και οι οργανισμοί (όπου έτσι και αλλιώς έχει πλειοψηφία), ώστε να υπάρχουν εισηγήσεις «εξειδίκευσης» των μέτρων και μετά να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο.

Η δημοτική αρχή δίνει στη δημοσιότητα όλες τις επιστολές που έστειλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στους επικεφαλής, απαντώντας (αρνητικά σε πρώτη φάση, για τους παραπάνω λόγους) με μια κίνηση μάλλον υπερβολικής τυπικότητας.

Επίσης, αντεπιτίθεται σε… κυβερνητικούς τόνους, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «μικροπολιτική» και «άγονες αντιπαραθέσεις», αλλά και ότι «οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ειδικά οι δύο μεγαλύτερες δεν εννοούν να καταλάβουν ότι ο τόπος δεν βρίσκεται στην προεκλογική περίοδο. Οι εκλογές τελείωσαν πριν δέκα μήνες».

Στα ουσιώδη, η δημοτική αρχή δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες ανάγκες και υπενθυμίζει αποφάσεις της για τα ανταποδοτικά τέλη και τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων (όπως ορίζει εξάλλου σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) και προετοιμάζει για αποφάσεις απαλλαγής από τροφεία και δίδακτρα. Εν ολίγοις, προετοιμάζει για τις αποφάσεις που θα πάρουν τα νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις του Δήμου, πριν γίνει η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Η δημοτική αρχή αναφέρει ακόμα ότι η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και οι αντίστοιχες υπηρεσίες των νομικών προσώπων «εξειδικεύουν τα μέτρα» ώστε να υπάρξουν ολοκληρωμένες εισηγήσεις.

Επίσης, τονίζει ότι στην προηγούμενη (τηλε)συνεδρίαση του συμβουλίου έγινε αποδοχή της έκτακτης χρηματοδότησης 100.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και η κατανομή του κονδυλίου. Τα 30.000 ευρώ θα διατεθούν για απολύμανση κτιρίων, μόνιμων εγκαταστάσεων και οδοστρωμάτων του Δήμου και τα 70.000 ευρώ για την προμήθεια υλικού για την παροχή μέσων προστασίας των εργαζομένων και αποφυγής διάδοσης του covid-19.

Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή (31/3) συνεδρίαση ενέκρινε τις αποφάσεις.

«Σκοπός είναι η έξοδος από την κρίση –ελπίδα όλων να γίνει όσο το δυνατό συντομότερα- να βρει την πόλη με τις λιγότερες πληγές και με την μεγαλύτερη ετοιμότητα να συνεχίσει τους ρυθμούς της από κει που σταμάτησαν» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back