«H δημοτική αρχή κρύβεται και φοβάται»

Εικόνα του άρθρου «H δημοτική αρχή κρύβεται και φοβάται»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2020, 16:41

Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα  κατηγορεί τη δημοτική αρχή για αντιδημοκρατικές επιλογές και με αφορμή την τελευταία Οικονομική Επιτροπή, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «φ δημοτική αρχή δεν σέβεται ούτε και τις διακηρυγμένες της θέσεις, περί δημοκρατικών διαδικασιών κ.λπ. Αντί να συζητήσει το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατέφυγε στη θαλπωρή της Οικονομικής Επιτροπής, του οργάνου με την παραποιημένη και νοθευμένη αντιπροσώπευση, ελέω του νόμου Θεοδωρικάκου».

Συμπληρώνει ότι ως παράταξη, δεν συμμερίζεται τις θέσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης για συνεργασίες σε τέτοια θέματα, γιατί, όπως τονίζει, «μοιράζονται τις ίδιες με τη δημοτική αρχή αντιλήψεις για το δημόσιο συμφέρον».

Κατηγορεί επίσης τη δημοτική αρχή για «κερδοσκοπική σκοπιμότητα και εκδικητική στάση απέναντι σε κάθε τι δημόσιο και κοινόχρηστο», που «εξηγεί τη μονοδιάστατη και εμμονική θέση της δημοτικής αρχής για τα led. Θέση που δεν θεμελιώνεται ούτε καν από τις υπηρεσίες, τις οποίες τόσο απαξιώνει».

Τέλος, χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή «σταθερά επιθετική απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου, άκαμπτα νεοφιλελεύθερη για τα κοινά, σκληρά κυβερνητική απέναντι ακόμα και σε επιχειρηματίες, όπως της εστίασης. Προτιμάει, αντί να στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους που δέχονται όλη την πίεση των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης, ειδικά μετά την πανδημία, να κρύβεται πίσω από νομοθεσίες και να σπιλώνει όσους-ες αντιδρούν στις επιλογές της, όπως οι καλλιτέχνες. Στο τέλος όμως, θα μείνει μόνο μια φοβισμένη δημοτική αρχή, που κρύβεται».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back