Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η ΑΡΠΗ για το σεισμό στο Καναλάκι

Εικόνα του άρθρου Η ΑΡΠΗ για το σεισμό στο Καναλάκι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2020, 08:59
ΗΠΕΙΡΟΣ

Κλιμάκιο της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο επισκέφθηκε τις περιοχές Φαναρίου και Πάργας, που πληγήκανε από τον πρόσφατο σεισμό.

Ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κίνησης Βαγγέλης Νάνος ενημερώθηκε από το δήμαρχο Νίκο Ζαχαριά για την κατάσταση μετά  το  σεισμό  και εξέφρασε την αλληλεγγύη της ΑΡ.Π.Η  στους κατοίκους της περιοχής. Η παράταξη δεσμεύτηκε να στηρίξει τα αιτήματα του δήμου Πάργας στο περιφερειακό  συμβούλιο, ζητώντας αυτοτελή συνεδρίαση για την αντιμετώπιση των συνεπειών και χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.    

Η ΑΡΠΗ ζητάει μεταξύ άλλων πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων και αποκατάσταση των ζημιών με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μη βρεθεί κάτοικος χωρίς σπίτι, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών, να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια και να ληφθούν άμεσα, ουσιαστικά μέτρα για ανέργους, εποχιακά εργαζόμενους, μικροεπαγγελματίες της περιοχής. Ακόμα, ζητάει να ενισχυθούν τα κέντρα υγείας Καναλακίου και Πάργας και να λειτουργήσουν κανονικά επί 24ώρου βάσεως και να διεκδικηθεί πρόγραμμα για συνεχείς αντισεισμικούς  ελέγχους  στη περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back