ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Apple παρουσίασε τα νέα iPhone

Εικόνα του άρθρου Η Apple παρουσίασε τα νέα iPhone
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2017, 13:11
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Apple παρουσίασε στο Σαν Φρανσίσκο το Iphone X, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 3 Νοεμβρίου και με τιμή που αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ. 

Το iPhone X είναι μία ειδική επετειακή έκδοση για τα 10 χρόνια κυκλοφορίας της σειράς και χρησιμοποιεί σύστημα αναγνώρισης προσώπου αντί για σύστημα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος. 

Το σώμα του είναι από γυαλί και ατσάλι, ενώ, όσον αφορά στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, του, διαθέτει οθόνη OLED των 5,8 ιντσών, ανάλυση 2436x1135 (Super Retina, όπως την αποκαλεί η Apple), πυκνότητα pixel 458 ppi και διπλή οπίσθια κάμερα των 12 megapixel, με optical image stabilization. 

Στο εσωτερικό του διαθέτει επεξεργαστή Α11 Bionic, ενώ στα νέα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται η δυνατότητα λήψης animoji (emojis που «παράγονται» από το κινητό με βάση τις εκφράσεις του προσώπου του χρήστη) και η έλλειψη home button- καθώς και η υποστήριξη ασύρματης φόρτισης, σε ειδικό pad, ονόματι AirPower. 

Το νέο iPhone X αντέχει στη σκόνη και στο νερό, έχει στερεοφωνικά ηχεία και υποστηρίζει Bluetooth 5.0 και LTE Advanced ενώ υποστηρίζεται και fast charging

IPHONE 8

Με σώμα από αλουμίνιο και γυαλί το iPhone 8  και το iPhone plus θα κυκλοφορήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου με τιμή που αρχίζει από τα 699 δολλάρια, ενώ προπαραγγελίες αρχίζουν στις 15 Σεπτεμβρίου. αποτελεί τον «διάδοχο» του iPhone 7, με οθόνη Retina HD των 4,7 ιντσών. Οι προπαραγγελίες αρχίζουν στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η διάθεσή του στις 22 Σεπτεμβρίου, με την τιμή να αρχίζει από τα 699 δολάρια.

Τα δύο νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus εξοπλίζονται με το νέο A11 Bionic SoC (το οποίο είναι εξαπύρηνο, με δύο υψηλής απόδοσης πυρήνες και τέσσερις οικονομικούς από άποψη κατανάλωσης πυρήνες). Το διπύρηνο άρθρωμα είναι 25% ταχύτερο από το A10 ενώ το τετραπύρηνο άρθρωμα είναι 70% ταχύτερο από το A10.

Η χωρητικότητα των δύο συσκευών αρχίζει από τα 64 GB. Ακόμη, τα ηχεία των νέων συσκευών είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, κατά 25% ισχυρότερα από την προηγούμενη γενιά. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της παρουσίασης η Apple έδωσε επίσης έμφαση στις AR (Augmented Reality) των νέων συσκευών- οι οποίες διαθέτουν το νέο λειτουργικό της εταιρείας, iOS 11.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back