ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

H Apple παρουσίασε τα νέα iPhone από τιτάνιο

Εικόνα του άρθρου H Apple παρουσίασε τα νέα iPhone από τιτάνιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2023, 12:27
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Apple λάνσαρε μια νέα σειρά iPhone που περιλάμβανε ένα νέο κέλυφος από τιτάνιο, ένα ταχύτερο τσιπ και βελτιωμένες δυνατότητες αναπαραγωγής βιντεοπαιχνιδιών.

Η μεγαλύτερη έκπληξη με το iPhone 15 που θα κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου: Δεν αύξησε τις τιμές, αντανακλώντας την παγκόσμια ύφεση των smartphones.

Η Apple παρουσίασε επίσης νέα ρολόγια, συμπεριλαμβανομένου ενός ρολογιού Series 9 με μια λειτουργία που ονομάζεται "double tap", όπου οι χρήστες πατούν αντίχειρα και δάχτυλο μαζί δύο φορές, χωρίς να αγγίζουν το ρολόι, προκειμένου να εκτελούν εργασίες όπως η απάντηση σε μια τηλεφωνική κλήση.

Τόσο το Pro όσο και τα υπόλοιπα μοντέλα iPhone 15 θα διαθέτουν φωτεινότερη οθόνη και κάμερα 48 megapixel, καθώς και 100% ανακυκλωμένο κοβάλτιο στις μπαταρίες τους.

Η Apple δήλωσε ότι η δορυφορική συνδεσιμότητα του iPhone 15 μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για την κλήση οδικής βοήθειας. H λειτουργία αυτή αναπτύσσεται στην ΗΠΑ σε συνεργασία με την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτων (AAA).

Η Apple δήλωσε ότι τα καλώδια φόρτισης USB-C έρχονται τόσο στο iPhone 15 όσο και στη θήκη φόρτισης των συσκευών AirPods Pro. Η κίνηση αντανακλά τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για τη χρήση USB-C και επιτρέπει τη χρήση των ίδιων καλωδίων φόρτισης που χρησιμοποιούνται ήδη για τα iPad και τους Mac.

Η Apple δήλωσε επίσης ότι το iPhone 15 Pro μπορεί να καταγράψει αυτό που αποκαλεί «χωρικά βίντεο» χρησιμοποιώντας δύο από τις κάμερες της συσκευής για να καταγράψει ένα τρισδιάστατο βίντεο. Αυτά τα βίντεο θα μπορούν να προβάλλονται στο ακουστικό Vision Pro της Apple που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους, δήλωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ Γκρεγκ Τζόσουιακ.

Η χρήση τιτανίου στο Pro το καθιστά ελαφρύτερο και ισχυρότερο από προηγούμενα μοντέλα άλλων μετάλλων.

Το iPhone 15 κοστίζει (στις ΗΠΑ) 799 δολάρια, το iPhone 15 Plus ξεκινά από 899 δολάρια και η σειρά Pro ξεκινά από 999 δολάρια. Το Pro Max ξεκινά από τα 1.199 δολάρια, οι ίδιες τιμές με πέρυσι για τα ίδια επίπεδα αποθήκευσης. Πέρυσι, η Apple προσέφερε ένα μοντέλο iPhone Pro Max αξίας 1.099 δολαρίων με λιγότερη μνήμη.

Apple Watch

Το Apple Watch Ultra 2, το οποίο είναι εστιασμένο στα υπαίθρια αθλήματα, διαθέτει νέες λειτουργίες για ποδηλασία και καταδύσεις και, σύμφωνα με την Apple, την πιο φωτεινή οθόνη που έχει κατασκευάσει ποτέ. Η τιμή του Series 9 θα ξεκινά από τα 399 δολάρια και το ρολόι Ultra 2 θα ξεκινά από τα 799 δολάρια και θα είναι διαθέσιμο στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η Apple δεν θα χρησιμοποιεί πλέον δέρμα σε κανένα από τα προϊόντα της, δήλωσε η Lisa Jackson, επικεφαλής της εταιρείας για θέματα περιβάλλοντος. Η εταιρεία θα αντικαταστήσει ορισμένα από αυτά τα προϊόντα με ένα ύφασμα που ονομάζεται «FineWoven» και το οποίο, όπως λέει, μοιάζει με σουέτ.

Η Apple έθεσε στο επίκεντρο της εκδήλωσης την προσπάθειά της να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2030, περιλαμβάνοντας την παρουσίαση ρολογιών με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back