ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Apple απολογείται για την επιβράδυνση παλαιότερων iPhones

Εικόνα του άρθρου Η Apple απολογείται για την επιβράδυνση παλαιότερων iPhones
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2017, 12:33
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Apple ζήτησε συγνώμη μετά την έντονη κριτική ότι σκόπιμα επιβραδύνει κάποια παλαιότερα μοντέλα iPhone.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες με πολύ λιγότερα χρήματα και θα προχωρήσει το 2018 στην έκδοση λογισμικού ώστε οι χρήστες να μπορούν να παρακολουθούν την υγεία των μπαταριών του τηλεφώνου τους.

Μερικοί χρήστες είχαν από καιρό υποψιαστεί ότι η εταιρεία επιβράδυνε τα παλαιότερα μοντέλα iPhones όταν νεότερα μοντέλα καθίστανται διαθέσιμα.

Η Apple είχε παραδεχτεί ότι επιβράδυνε ορισμένα τηλέφωνα με παλιές μπαταρίες, αλλά το έκανε για να «παρατείνει τη ζωή» των συσκευών. Σύμφωνα με τις εξηγήσεις της εταιρείας υπάρχει περιορισμός στα επίπεδα ισχύος που μπορεί να αντλήσει ο επεξεργαστής ενός iPhone, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Έτσι σύμφωνα με την Apple αποτρέπεται πιθανή ξαφνική απενεργοποίηση της συσκευής και προστατεύει τα ηλεκτρονικά υπό-συστήματα του τηλεφώνου.

Η Apple υιοθέτησε αυτή την πρακτική από την κυκλοφορία του iOS 10.2.1 και μετά για τα iPhone 6, iPhone 6S και iPhone SE. Πολλοί από τους πελάτες της Apple, αμέσως μετά την ανακοίνωση παραδοχής από την εταιρεία, κατέθεσαν μηνύσεις ζητώντας υπέρογκα ποσά σαν αποζημίωση.

Για να αντικαταστήσει μια μπαταρία εκτός εγγύησης, η Apple θα χρεώσει 29 δολάρια (από τα 79 δολάρια που χρέωνε) σε οποιονδήποτε με ένα iPhone 6 ή νεότερο, του οποίου η μπαταρία πρέπει να αντικατασταθεί, ξεκινώντας από τα τέλη Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως και αναμένεται να λήξει τον Δεκέμβριο του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back