ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αποχώρηση της γενικής διευθύντριας

Εικόνα του άρθρου Η αποχώρηση της γενικής διευθύντριας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2017, 13:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας μεγάλος κύκλος κλείνει για το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, με την αποχώρηση της γενικής διευθύντριάς του Μαρίας Στρατσάνη που επί 25 χρόνια έβαλε το στίγμα της στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Η αποχώρηση της κ. Στρατσάνη από τη διεύθυνση γίνεται, σύμφωνα με τη διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου, αυτοδικαίως. Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου Κώστα Γκόγκο στον «Τύπο Ιωαννίνων», για τη διοίκηση δεν υπήρχε άλλος δρόμος, «καθώς ετίθετο ζήτημα υποχρεωτικής ηλικίας συνταξιοδότησης». Όπως προσθέτει, το ίδιο ισχύει και για ένα άλλο πρόσωπο, το οποίο έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο Εικαστικό Εργαστήρι, την Ευδοκία Παπαγεωργίου. Ωστόσο, η κ. Στρατσάνη υποστηρίζει, με δήλωσή της στον «Τύπο Ιωαννίνων» ότι δεν πρόκειται για ζήτημα υποχρεωτικής συνταξιοδότησης. «Ήταν στη διακριτική τους ευχέρεια» τονίζει. 

Τι μέλλει γενέσθαι από δω και πέρα με τη διεύθυνση του Πνευματικού Κέντρου; Το κακό είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν δημιουργήθηκε κάποια διάδοχη κατάσταση. Η νομοθεσία ορίζει ρητά ότι στη θέση του διευθυντή ή της διευθύντριας δεν μπορεί να είναι παρά μόνο υπάλληλος του Πνευματικού Κέντρου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η διοίκηση έχει κάνει κάποιες διαδικασίες για την πρόληψη υπαλλήλου, που εκτιμάται ότι θα αναλάβει τη διευθυντική θέση. Μέχρι την ευόδωση αυτών των διαδικασιών (κι αν), η θέση αυτή κάθε άλλο παρά αποκλείεται να μείνει κενή.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3