ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η απονομή των βραβείων Emmy πήρε αναβολή

Εικόνα του άρθρου Η απονομή των βραβείων Emmy πήρε αναβολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2023, 23:23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα βραβεία Emmy του 2023 μετατέθηκαν τέσσερις μήνες αργότερα, στις 15 Ιανουαρίου 2024, λόγω των συνεχιζόμενων απεργιών των συγγραφέων και των ηθοποιών στο Χόλιγουντ, ανέφεραν η Τηλεοπτική Ακαδημία και ο τηλεοπτικός φορέας Fox σε κοινή ανακοίνωση την Πέμπτη.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα Emmy, τα υψηλότερα βραβεία στην τηλεόραση, αναβάλλονται από το 2001, όταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου μετέφεραν την τελετή, που κανονικά γίνεται τον Σεπτέμβριο, στον Νοέμβριο.

Οι υποψηφιότητες για τα Emmy του 2023 ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα, με τις ταινίες Succession, The Last of Us, The White Lotus και Ted Lasso να ηγούνται των υποψηφιοτήτων. 

To σωματείο των συγγραφέων της Αμερικής (WGA), που εκπροσωπεί περίπου 11.500 σεναριογράφοι στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και άλλες περιοχές, ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου την πρώτη στάση εργασίας εδώ και 15 χρόνια.

Ξεπερνώντας πλέον τις 100 ημέρες, η απεργία ήρθε μετά από το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με εταιρείες, όπως οι γίγαντες του streaming Netflix και Disney. Στις 14 Ιουλίου, το δρόμο των κινητοποιήσεων ακολούθησε και το σωματείο των ηθοποιών.

Τόσο οι ηθοποιοί όσο και οι σεναριογράφοι ζητούν καλύτερες αμοιβές που να αντιστοιχούν στα ποσοστά του πληθωρισμού, καθώς και διαβεβαιώσεις κατά της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στη βιομηχανία. 

Επιπλέον, οι ηθοποιοί ζητούν διαβεβαιώσεις ότι οι ψηφιακές εικόνες τους δεν θα χρησιμοποιούνται χωρίς την άδειά τους, ενώ συγγραφείς απαιτούν εγγυήσεις ότι δεν θα γίνει χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία νέων σεναρίων με βάση την προηγούμενη δουλειά τους.


Στη φωτογραφία ο Τζέισον Σουντέικις, με τα βραβεία Emmy 2022 για την καλύτερη κωμική σειρά «Ted Lasso» και καλύτερου ηθοποιού Α’ αντρικού ρόλου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back