ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραβεία Emmy: «Succession» και «The Bear» οι νικητές

Εικόνα του άρθρου Βραβεία Emmy: «Succession» και «The Bear» οι νικητές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2024, 10:59
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Succession» και το «The Bear» κυριάρχησαν στα βραβεία Emmy τη Δευτέρα, κερδίζοντας από έξι τρόπαια το καθένα, καθώς το Χόλιγουντ απένειμε τα κορυφαία βραβεία για την τηλεόραση.

Το «Succession», η σειρά του HBO για τη μάχη για τον έλεγχο μιας παγκόσμιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας, κέρδισε το βραβείο καλύτερου δράματος για την τέταρτη και τελευταία σεζόν του.

Το «The Bear» ανακηρύχθηκε καλύτερη κωμωδία σε μια τελετή που καθυστέρησε τέσσερις μήνες λόγω των περσινών εργασιακών αναταραχών στο Χόλιγουντ. Το δράμα «Beef» διεκδίκησε το βραβείο καλύτερης σειράς περιορισμένης διάρκειας.

Οι ψηφοφόροι των Emmy τίμησαν αρκετούς έγχρωμους ηθοποιούς και δημιουργούς σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε συμπτωματικά κατά την αμερικανική αργία που τιμά τον ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ.

Η σειρά «Succession» ανακηρύχθηκε καλύτερη δραματική σειρά για τρίτη φορά,  ενώ βραβεύτηκαν και οι πρωταγωνιστές Κίρα Κάλκιν, Σάρα Σνουκ και Μάθιου ΜακΦάντιεν. Ο σεναριογράφος και δημιουργός της σειράς Τζέσι Άρμστρονγκ και ο σκηνοθέτης Μαρκ Μάιλοντ βραβεύθηκαν επίσης, για το επεισόδιο «Connor’s Wedding», στο οποίο πεθαίνει ο CEO της Waystar Royco, Λόγκαν Ρόι (Μπράιαν Κοξ).

Επίσης, ο σερ Έλτον Τζον κέρδισε το πρώτο του βραβείο Emmy για το «Elton Live: Farewell From Dodger Stadium», συνεπώς ανήκει πλέον στο κλαμπ των EGOT, των καλλιτεχνών που έχουν κερδίσει Emmy, Grammy, Όσκαρ και Tony.

Η Κουίντα Μπράνσον κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία για τη σειρά που δημιούργησε, το «Abbott Elementary» του ABC, και έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που κέρδισε το βραβείο εδώ και 40 χρόνια. 

Με πληροφορίες από Reuters. Φωτογραφία: Ο Τζέρεμι  Άλεν Γουάιτ (αριστερά) με τον συμπρωταγωνιστή του στη σειρά The Bear, Έµπον Μος Μπάκραχ


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back