ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αποκατάσταση του αρχοντικού Καλούδη

Εικόνα του άρθρου Η αποκατάσταση του αρχοντικού Καλούδη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2021, 15:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην αποκατάσταση της πρόσοψης του αρχοντικού Καλούδη, στην οδό Αρχιμανδρειού 5, δίπλα από τον Ναό της Αγίας Αικατερίνης, προχώρησε μεταξύ άλλων ο Δήμος Ιωαννιτών.

Ο Δήμος, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, προγραμματίζει την αξιοποίηση του αρχοντικού με βάση τις προτάσεις που θα προκύψουν από τον διάλογο με φορείς της πόλης. Η διαδικασία αυτή του διαλόγου, όπως σημειώνει, «βρίσκεται σε εξέλιξη».

Οι εργασίες αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου ξεκίνησαν στις αρχές του χρόνου, υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων. Ο Δήμος αναφέρει ότι «οι εργασίες αυτές έρχονται σε συνέχεια διαδικασιών που δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή».

Εκτός από την αποκατάσταση της πρόσοψης, έγιναν κι άλλες σημαντικές εργασίες: επισκευή της στέγης και τοποθέτηση νέων υδρορροών, επισκευή και αποκατάσταση της διαβρωμένης τοιχοποιίας (λιθοδομή) στην πίσω όψη του αρχοντικού και απομάκρυνση κλιματιστικών και άλλων πρόσθετων κατασκευών από τις όψεις του κτιρίου και τον περιβάλλοντα χώρο.

Αν και στην ανακοίνωση του Δήμου δεν αναφέρεται κάτι σχετικό, εκτιμάται ότι η χρηματοδότηση των εργασιών έγινε από το Κληροδότημα Καλούδη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back