Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η «απόβαση» Γκριμάλντι στην Ηγουμενίτσα

Εικόνα του άρθρου Η «απόβαση» Γκριμάλντι στην Ηγουμενίτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2022, 00:19
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην κοινοπραξία Grimaldi-Μινωικών Γραμμών, έναντι τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ, κατακύρωσε το ΤΑΙΠΕΔ το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στη διαγωνιστική διαδικασία, είχαν κατατεθεί τρεις δεσμευτικές προσφορές.

Ο ΟΛΗΤ έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων τεσσάρων λιμένων, και συγκεκριμένα του λιμένα Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας έσπευσε να χαιρετίσει το διαγωνιστικό αποτέλεσμα και να ερμηνεύσει το τίμημα των 84,1 εκατ. ευρώ ως απάντηση «σε όσους αυθαίρετα και ιδεοληπτικά μιλούσαν για ‘ξεπούλημα’». Εκτιμά δε ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και τα μικρότερα λιμάνια που ανήκουν στον ΟΛΗΓ, «μπαίνουν σε μια νέα φάση ανάπτυξης». Και κάπου στο τέλος της ανακοίνωσής του κάνει αναφορά και στη χερσαία ζώνη του λιμανιού: «Αναμένουμε πλέον την ολοκλήρωση των τελευταίων εκκρεμοτήτων για να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία, όπως έχει αποφασιστεί, εκείνα τα τμήματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού που εξυπηρετούν καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας!».

Σημειωτέον ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας είναι η τρίτη που γίνεται, μετά τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back