ΗΠΕΙΡΟΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα τρίβετε τα μάτια σας με την Ηγουμενίτσα»

Εικόνα του άρθρου Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα τρίβετε τα μάτια σας με την Ηγουμενίτσα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2023, 17:36
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την παραχώρηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας σε κοινοπραξία του ιταλικού ομίλου Γκριμάλντι, επισφράγισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ηγουμενίτσα, σήμερα 20 Οκτωβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης, στην τελετή υπογραφής παραχώρησης του 67% του ΟΛΗΓ, τόνισε ότι «σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα όχι μόνο για την Ηγουμενίτσα αλλά για ολόκληρη την Ήπειρο, η οποία πράγματι ξεκινάει ένα ταξίδι στη νέα εποχή σηκώνοντας την άγκυρα εδώ, από το μεγαλύτερο λιμάνι της».

Η Ήπειρος βέβαια δεν φημίζεται για το πλήθος και το μέγεθος των λιμανιών της και η εκχώρηση της δομής έχει δεχθεί πολλή κριτική, ήδη.

Ο κ. Μητσοτάκης εκθείασε τον «μεγάλο ναυτιλιακό κολοσσό όπως είναι o όμιλος Grimaldi» και θεώρησε ότι η εκχώρηση «σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη τόσο για την εθνική όσο και για την τοπική οικονομία».

Είπε επίσης ότι η «η Ηγουμενίτσα είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αποτελεί κρίσιμη πύλη της χώρας, ζωτικό κρίκο στην αλυσίδα του εφοδιασμού και των αγορών στη δυτική πύλη ουσιαστικά της χώρας προς την Ευρώπη».

Ξέχωρα από τις δεδομένες ιδιότητες ενός λιμανιού εισόδου-εξόδου στο συγκεκριμένο κομμάτι της χώρας και τη σημασία του, ο κ. Μητσοτάκης μάλλον υπερέβαλε ελαφρά για το μέγεθος του λιμένα (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ).

Συμπλήρωσε ότι «ότι σε συνδυασμό με άλλα έργα που θα γίνουν στην Ηγουμενίτσα, στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα θα αναδειχθεί ο νομός Θεσπρωτίας και ως τουριστικός προορισμός. Ο σταθμός κρουαζιέρας, ως προορισμός γιότινγκ».

Τέλος, είπε ότι «σε μερικά χρόνια θα ξαναβρεθούμε εδώ και θα τρίβουμε τα μάτια μας από την πρόοδο που θα έχει συντελεστεί στην Ηγουμενίτσα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ
ΜΑΚΑΡΟ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ .... ΠΕΡΑΣΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΟΜΟΡΦΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΕΣ ..... ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ... ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ .... ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΝΤΑ ....
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back