ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΑΣΟΚ για επίσκεψη Μητσοτάκη: Γκλίτσες και χρησμοί…

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ για επίσκεψη Μητσοτάκη: Γκλίτσες και χρησμοί…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2023, 17:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή της, σχολιάζει την εκχώρηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη, αντιμετωπίζοντας αρκούντως σκωπτικά και μερικά… περιστατικά που συνέβησαν κατά την επίσκεψή του.

«Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηγουμενίτσα με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Ηγουμενίτσας, καταδεικνύει την εμμονή του στην ιδιωτικοποίηση των λιμένων της χώρας χωρίς σχέδιο, με πλήρη παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στα ιδιωτικά συμφέροντα, χωρίς προϋποθέσεις εποπτείας και δημοσίου ελέγχου» αναφέρει χαρακτηριστικά για την εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΗΓ στον όμιλο Γκριμάλντι.

Δηλώνει επίσης ότι ναι μεν συμφωνεί με τις παραχωρήσεις, αλλά με «άσκηση δημοσίου ουσιαστικού ελέγχου διοίκησης, σύμφωνα με το επιτυχημένο ευρωπαϊκό μοντέλο», λέγοντας ότι οι επιλογές της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, είναι αντίθετες με το ευρωπαϊκό μοντέλο.

Τέλος, το σκωπτικό κομμάτι: «Για άλλη μια φορά η συζήτηση για την ανάπτυξη της Ηπείρου περιορίστηκε σε χρησμούς και επετείους. Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι δεν έλαβε το πρόσφατο μήνυμα της ελληνικής κοινωνίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ‘ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη’».

Τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί, αλλά αγνοεί πλέον έργα όπως η σιδηροδρομική Εγνατία, το εμπορευματικό κέντρο Θεσπρωτίας κ.α. «Είμαστε όμως αντίθετοι στην τακτική του κου Μητσοτάκη να μοιράζει καθρεφτάκια, επικοινωνώντας το ελάχιστο για να ξεχνάμε το μείζον», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back