ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κοινό των Ηπειρωτών: «Ξεπούλημα λιμανιού με τη σύμφωνη γνώμη Καχριμάνη»

Εικόνα του άρθρου Κοινό των Ηπειρωτών: «Ξεπούλημα λιμανιού με τη σύμφωνη γνώμη Καχριμάνη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2023, 15:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Κοινό των Ηπειρωτών σχολιάζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την εκχώρηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, μαζί με άλλες υποδομές της παράκτιας ζώνης στη Θεσπρωτία.

Παραπέμπει σε νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  που «έδινε τη δυνατότητα υπο-παραχωρήσεων» και κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη, τους βουλευτές της ΝΔ στην Ήπειρο και τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη ότι «το λιμάνι ξεπουλήθηκε και παραδόθηκε» στον όμιλο Γκριμάλντι. «Παραδίδει έτσι  μια εθνική υποδομή με γεωπολιτική σημασία για το Ιόνιο, τα Δυτικά Βαλκάνια  και την Αδριατική, υπονομεύοντας  ταυτόχρονα τη δυνατότητα της χώρας να παρεμβαίνει στην περιοχή, πέρα από την αυτονόητη  απώλεια του δημοσίου ελέγχου», τονίζει η περιφερειακή παράταξη.

Θεωρεί επίσης ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού θα αποβεί εις βάρος «μεγάλων επενδυτικών σχεδίων για τη μαρίνα της Ηγουμενίτσας» και ότι επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη εγκαταλείφθηκαν οριστικά το Εμπορευματικό Κέντρο και η σιδηροδρομική σύνδεση.

«Όσο για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στα Ιωάννινα και τις  ανέξοδες επαναλήψεις των ίδιων υποσχέσεων για  τη δημοπράτηση του άξονα Ιωαννίνων –Κακαβιάς χωρίς την παραμικρή αναφορά στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου, αλλά και η αφωνία του για το Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας, μας κάνει να μη συμμεριζόμαστε καθόλου την άποψη του κ. Καχριμάνη πως ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί ‘την τελευταία ελπίδα για τη χώρα και την Ήπειρο’».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back