Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ανάμνηση του Φίλιππα Τσουμάνη

Εικόνα του άρθρου Η ανάμνηση του Φίλιππα Τσουμάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2022, 01:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων τίμησε τη μνήμη του Φίλιππα Τσουμάνη, δημοτικού συμβούλου, προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ, γιατρού και αυτοδιοικητικού, αλλά και πολιτικού προσώπου της πόλης.

 «Με τον Φίλιππα είχαμε μία κοινή αφετηρία και βρεθήκαμε με ανιδιοτέλεια στον ίδιο πολιτικό χώρο. Ήταν ένα υπόδειγμα εντιμότητας, ανιδιοτέλειας και προσήλωσης στο καθήκον» είπε ο πρόεδρος του σώματος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ανοίγοντας την εκδήλωση.

Παρούσες ήταν η σύζυγός του Νικολέττα και η κόρη του, Σοφία. Επίσης, παρών ήταν ο καθηγητής Ουρολογίας Νίκος Σοφικίτης.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ είπε μεταξύ άλλων: «Με τον θάνατό του δεν έμεινα απλά φτωχότερος. Έμεινα άναυδος και ένα χρόνο μετά δεν μπορώ ακόμη να δεχθώ ότι λείπει. Ο Φίλιππας Τσουμάνης έθεσε τη ζωή του στην υπηρεσία των πολλών».

Ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Θωμάς Μπέγκας τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο ιατρός, ο αυτοδιοικητικός, ο φίλος, ο συνεργάτης,  Φίλιππος Τσουμάνης, έβαλε την δική του «σφραγίδα» στα πολιτικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου μας και αφήνει πίσω του ένα σημαντικό αποτύπωμα ως παρακαταθήκη. Θα τον συνοδεύει πάντα η αναγνώριση της προσφοράς του και η αγάπη της παράταξης ‘Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα’ την οποία υπηρέτησε με μεγάλη συνέπεια, των φίλων και των συνεργατών του». Πρότεινε να δοθεί το όνομα του Φίλιππα Τσουμάνη σε κάποιο δημόσιο χώρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Βασίλης Κοσμάς από την παράταξη «Ιωάννινα 2023» είπε: «Ήταν πρόεδρος σε μία εποχή πολύ δύσκολη όπου ο ΟΚΠΑΠΑ στήριξε οικογένειες. Δημιούργησε καινούριες δομές που βοήθησαν τους συμπολίτες μας και το οικοδόμημα που άφησε είναι πολύ ισχυρό».

Ο Λάζαρος Νάτσης εκ των «Πολιτών για την Ανατροπή» είπε μεταξύ άλλων: «Μαχητικός, χωρίς να κάνει έκπτωση στις αξίες του. Θα τον θυμόμαστε ως έναν άνθρωπο που αντιμετώπισε τα πάντα με αξιοπρέπεια. Κρατώ τις στιγμές με το πλατύ του χαμόγελο».

Ο Δημήτρης Πάνου, μέλος της παράταξης Γιάννενα τώρα και νυν πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, είπε μεταξύ άλλων ότι «και μετά το 2019 ήταν εκεί συμβάλλοντας στη λειτουργία του οργανισμού. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την προσφορά και το έργο του. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο φέρει πλέον το όνομά του»

Ο Χρήστος Πατσούρας, από την ΑΡΠΙ αναφέρθηκε στη θητεία του Τσουμάνη στον ΟΚΠΑΠΑ.

Ο κ. Σοφικίτης μίλησε για την προσφορά του Τσουμάνη και η σύζυγός του ευχαρίστησε για την εκδήλωση, μιλώντας για τον εκλιπόντα συζυγό της και την προσφορά του.

Η σύζυγος του Φίλιππα Τσουμάνη μίλησε αρκετή ώρα για τον εκλιπόντα σύζυγό της, για το χαρακτήρα του, και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Απογοητεύτηκε όμως πολύ και πικράθηκε – γι αυτό το αναφέρω, γιατί νομίζω ότι του χρωστάω και με συγχωρείτε αν ίσως άτοπο αυτή την ώρα- πικράθηκε όχι τόσο από το συγκεκριμένο άτομο αλλά από τον χώρο του, από τους φίλους του που δεν τον στήριξαν όσο θα έπρεπε. Δεν πειράζει όμως. Ας κρατήσουμε τα καλά. Και τα καλά είναι η ευκαιρία που του δόθηκε να προσφέρει μέσα από τον ΟΚΠΑΠΑ στην πόλη του και η εμπιστοσύνη που του έδειξε η παράταξή του για να αναλάβει εν λευκώ πρωτοβουλίες και ήταν πάντα ευγνώμων γι αυτό».

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών στέκεται ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι, αναφέροντας ότι «εισέπραξε και απογοήτευση μέσα στον χώρο που υπηρέτησε, την παράταξή του… ‘Πικράθηκε γιατί κατηγορήθηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές’ είπε η κ. Τσουμάνη για να καταλήξει ότι η οικογένειά του δεν θα συνηθίσει ποτέ την απουσία του».

 Στο τέλος, ο κ. Ελισάφ της απένειμε αναμνηστικό μετάλλιο της πόλης.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back