Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αγορές έχουν… νεύρα

Εικόνα του άρθρου Οι αγορές έχουν… νεύρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2023, 13:58
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατακόρυφη πτώση σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές και τα ομόλογα σήμερα το πρωί μετά την εξαγορά της Credit Suisse Group AG από τον όμιλο UBS, μια συμφωνία που ενορχηστρώθηκε σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό κλάδο.

Η μετοχή της Credit Suisse κατέγραψε απώλειες της τάξης άνω του 60% αποκαλύπτοντας πως η εξαγορά δεν περιόρισε τους φόβους για τον τραπεζικό τομέα. 

Η προσοχή των επενδυτών έχει πλέον στραφεί στο τεράστιο πλήγμα που θα δεχθούν ορισμένοι κάτοχοι ομολόγων της Credit Suisse στο πλαίσιο της εξαγοράς της UBS, γεγονός που έχει αυξήσει την ανησυχία για άλλους βασικούς κινδύνους, όπως η μετάδοση της κρίσης, η εύθραυστη κατάσταση των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ και οι προκλήσεις για τις κεντρικές τράπεζες καθώς προσπαθούν να περιορίσουν τον πληθωρισμό και τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους.

Από την πλευρά τους οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Ελβετίας, του Καναδά, η Τράπεζα της Αγγλίας, η Τράπεζα της Ιαπωνίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσαν χθες συντονισμένη δράση για να βελτιώσουν την πρόσβαση στην ρευστότητα και για να καθησυχάσουν τις αγορές εν μέσω κρίσης εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back