Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων στηρίζει τους πυροσβέστες

Εικόνα του άρθρου Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων στηρίζει τους πυροσβέστες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2021, 20:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το προεδρείο του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, δηλαδή ο πρόεδρος Χρήστος Γρίβας, ο γραμματέας Δημήτρης Αθανασίου και ο αντιπρόεδρος Στέφανος Σίντος, συναντήθηκε  με τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπάλληλων Ηπείρου  Βασίλη Βραστό.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την ένστολη κινητοποίηση των πυροσβεστών την Κυριακή 26/9/21, στα Γιάννενα.

Ο κ. Βραστός ενημέρωσε για τα αιτήματα της κινητοποίησης που έχουν να κάνουν με την: θεσμοθέτηση–αναγνώριση του επαγγέλματος του πυροσβέστη ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, την πρόσληψη προσωπικού (μονιμοποίηση πενταετών και εποχικού προσωπικού), την ανανέωση του υλικοτεχνικού και ατομικού εξοπλισμού με αύξηση των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού, την αποζημίωση των ωρών υπερεργασίας-γενικής επιφυλακής κ.α.

Ο κ. Γρίβας εξέφρασε τη στήριξη του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «μετέφερε στον πρόεδρο την εκτίμηση των πολιτών προς τους πυροσβέστες για τον αγώνα που έδωσαν και φέτος για την κατάσβεση των πυρκαγιών» και τόνισε «τις τεράστιες  διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και ειδικότερα της σημερινής, για την μη υλοποίηση των αναγκαίων πολιτικών τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, στην εποχή που οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ανυπολόγιστες και δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό».  

Το πρόγραμμα της κινητοποιήσεις περιλαμβάνει συγκέντρωση ενστόλων στις 12 το μεσημέρι στην Πυροσβεστική και πορεία, με κατάληξη την κεντρικ ηπλατεία. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Σταθόπουλος και ο κ. Βραστός.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back