ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων για τη ΔΕΘ

Εικόνα του άρθρου Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων για τη ΔΕΘ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2020, 18:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, υλοποιώντας την απόφαση της  Εκτελεστικής Επιτροπής και αφού έλαβε υπόψη την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας καθώς και των συγκεντρωμένων, αποφάσισε, «η μετάβαση στη φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 12ης του Σεπτέμβρη να πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων».

Καλεί λοιπόν τους εργαζόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στο adedyioannina@yahoo.gr  μέχρι 7 Σεπτεμβρίου, διευκρινίζοντας ότι «η μετακίνηση θα γίνει με  λεωφορεία και θα τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Σχετικά με τη συγκέντρωση καθαυτή, η ΑΔΕΔΥ τονίζει μεταξύ άλλων ότι «γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για την χώρα, λόγω της κρίσης της πανδημίας του Κορωνοϊού. Χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί στον ιδιωτικό τομέα και οι μισθοί έχουν συρρικνωθεί, ενώ το πακέτο στήριξης, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαθέτει, δεν επαρκεί, σε καμία περίπτωση, για να καλύψει ανάγκες των εργαζομένων».

Συμπληρώνει ακόμα ότι «ο διορισμός ημετέρων, είτε πρόκειται για μετακλητούς υπαλλήλους (κομματικούς φίλους της ΝΔ), είτε πρόκειται για στελέχη της διοίκησης (πχ Δ/ντες εκπαίδευσης), καλά κρατεί. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έφτασε στο σημείο να διορίζει μετακλητούς υπαλλήλους ακόμα και σε διευθυντικές θέσεις (πχ Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής). Πρόκειται για επιστροφή στο γνωστό πελατειακό κράτος».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back