ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η «θυσία», «η γκλίτσα του τσοπάνη» και μια αντιπαράθεση

Εικόνα του άρθρου Η «θυσία», «η γκλίτσα του τσοπάνη» και μια αντιπαράθεση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2024, 18:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου προχώρησε στην τελευταία του συνεδρίαση στην εκλογή τεσσάρων περιφερειακών συμβούλων ως αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Από την παράταξη της πλειοψηφίας ο Γιάννης Κατέρης και η Γιούλα Μητροκώστα και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Στέφος και ο Στέφανος Ζούμπας (περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες συμμετέχουν αυτοδίκαια στην ΕΝΠΕ).

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Γιώργου Πρέντζα καυτηρίασε το γεγονός ότι οι δύο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πήραν ψήφους και από την πλειοψηφία. «Με αυτή την επιλογή, η ΝΔ ‘θυσίασε’ έναν επιπλέον αντιπρόσωπο που θα μπορούσε να εκλέξει από την Ήπειρο για να εξασφαλίσει την εκλογή των αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο κεντρικό ‘συνδικαλιστικό’ όργανο των αιρετών στις Περιφέρειες. Φυσικά τέτοιες θυσίες δεν γίνονται χωρίς ανταλλάγματα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η παράταξη του ΚΚΕ.

Σε αυτή την ανακοίνωση, η αντίδραση ήρθε από την παράταξη «Ήπειρος Όλον-Τόπος Να Ζεις» με επικεφαλής τον κ. Ζούμπα. Πρόκειται για την πρώτη ανακοίνωση που εκδίδει η παράταξη με την έναρξη της θητείας της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με αυτήν, ο κ. Ζούμπας… προσκαλεί την παράταξη του ΚΚΕ «να μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη» και την κατηγορεί για «αποπροσανατολιστική προπαγάνδα». Δυστυχώς ‘αυτοί είναι» επισημαίνεται…


*Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back