Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H «θεία Λένα» φέρνει το καλοκαίρι στη Ζωσιμαία βιβλιοθήκη

Εικόνα του άρθρου H «θεία Λένα» φέρνει το καλοκαίρι στη Ζωσιμαία βιβλιοθήκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2016, 11:22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με την αναφορά στον τίτλο της παλιάς και αγαπημένης εκπομπής του ραδιοφώνου «τα παραμύθια της θείας Λένας», της Αντιγόνης Μεταξά δηλαδή, συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας, δημιουργού του πρώτου παιδικού θεάτρου στην Ελλάδα,  παραγωγού ραδιοφωνικών εκπομπών και του πρώτου ελληνικού παιδικού τηλεοπτικού προγράμματος, η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων βαδίζει προς το καλοκαίρι. Φέτος, είναι η πέμπτη χρονιά καλοκαιρινών δράσεων από τη βιβλιοθήκη, με στόχο πάντα τη μετατροπή του βιβλίου από απλή πηγή μάθησης σε εμπλουτισμένη πηγή ψυχαγωγίας, για την καλλιέργεια της φαντασίας και των άλλων ψυχικών και πνευματικών ικανοτήτων του παιδιού. Οι εκδηλώσεις θα γίνονται κάθε βδομάδα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 09:30-11:30 και 12:00-14:00, από την Τρίτη 21 Ιουνίου έως την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

     Οι δράσεις σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων, με επικεφαλής την προϊσταμένη διεύθυνσης Βαΐα Οικονομίδου και τη βοήθεια του Χρήστου Σφώρου, της  Παναγιώτας Παπαδοπούλου (εκπαιδευτικού-υπεύθυνης προγραμματισμού και υλοποίησης) και της Κατερίνας Ιωαννίδου (φοιτήτρια πρακτικής άσκησης τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων). Για την αρτιότερη και πλέον αποτελεσματική απόδοση και επίτευξη των στόχων, στις δράσεις συμμετέχει επίσης και ομάδα επιλεγμένων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών από το τμήμα Φιλολογίας (άξονας Γνώση), το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και τα Παιδαγωγικά Τμήματα (άξονας Συναίσθημα), ΑΕΙ της Ελλάδας, στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης Εθελοντικής Εργασίας και της Πρακτικής Άσκησης. Οι δράσεις προσφέρονται δωρεάν, όπως οφείλει να κάνει κάθε δημόσιος φορέας-ιδιαίτερα λόγω της κλιμακούμενης πολύ-επίπεδης κρίσης και για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και του κοινωνικού κεφαλαίου.

Απαραίτητη η προεγγραφή των παιδιών στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 2651072863 και 2651083446 ( αριθμός περιορισμένος-με επιλογή/ή κλήρωση αναλόγως του αριθμού). Αιτήσεις έως και Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 (ώρα 12:00).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back