Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γύρος Νησιού υπό βροχή και με πολύ κόσμο

Εικόνα του άρθρου Γύρος Νησιού υπό βροχή και με πολύ κόσμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2016, 22:10
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παρά τη βροχή, εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι δρομείς έτρεξαν το απόγευμα της Κυριακής «Στους δρόμους του Νησιού», στην πρώτη εκδήλωση της εβδομάδας που κορυφώνεται το σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου με τον 10ο Γύρο της Λίμνης. Μάλιστα, τα 1,6 χιλιόμετρα έτρεξαν τα παιδιά, υπό βροχή, όπως και όσοι και όσες τερμάτισαν τα 3,6 χλμ. Στα σοκάκια του Νησιού.

Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 6.30 το απόγευμα με τη μεγάλη διαδρομή και λίγο αργότερα με τον αγώνα των παιδιών, την εκκίνηση στον οποίο έδωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, που βρέθηκε στο Νησί και χειροκρότησε την προσπάθεια όλων.

Εκ μέρους του Α.Ο Ποσειδών η πρόεδρος Αγνή Δρίμτζια είπε μεταξύ άλλων ότι δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να γίνει κάποια τελετή, αλλά και «ο Γύρος της Λίμνης δε χρειάζεται τελετές, είναι από μόνος του ένα πολύ μεγάλο γεγονός και ελπίζουμε να μας βοηθήσει ο καιρός όλη την εβδομάδα, ώστε να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Χρώμα» στην εκδήλωση έδωσαν δύο αυτοκίνητα αντίκες, που προπορεύονταν των αθλητών, ενώ σημαντική και φέτος ήταν η συμβολή του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, που με τις λέμβους τους φρόντισαν για την ασφάλεια των αθλητών.

Τέλος, και αυτοί οι αγώνες δεν θα ήταν εφικτοί χωρίς την παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ την ευθύνη για την ιατρική κάλυψη είχε η παιδίατρος Καίτη Δρίμτζια.

Οι νικητές των αγώνων

Στον αγώνα των 3.600 μ. τερμάτισε πρώτος ο Απόλλωνας Γεωργίου, δεύτερος ο Αλέξανδρος Τζουμάκας και τρίτος ο Θανάσης Λιγώνης, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Αφροδίτη Σιώλου. Στη δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν δύο κοπέλες χέρι – χέρι, η Μαρία-Ελένη Αλεξίου και η Κωνσταντίνα Τσιάρα.

Στα 1.600 μέτρα, τερμάτισαν με σειρά κατάταξης οι Λάμπρος Βλάχος, Νέστορας Κολιός και οι Λουκάς Δάσκαλος και Παύλος Φαϊτάς (τερμάτισαν μαζί). Στις γυναίκες τερμάτισε πρώτη η Νικολέτα Μάκου, δεύτερη η Μαρία Καραμπούνα και τρίτη η Ελισάβετ Σκανδάλη.

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Μαβίλη, μετά το τέλος των αγώνων παραλίμνιου δρόμου 1000 μ. για ΑμεΑ, παραλίμνιου δρόμου «Μαμά –Καρότσι» και του αγώνα δρόμου των 5 χλμ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back