ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γυμνάσιο Ζωσιμαίας: Κάλεσμα γονέων για τα μέτρα ασφάλειας

Εικόνα του άρθρου Γυμνάσιο Ζωσιμαίας: Κάλεσμα γονέων για τα μέτρα ασφάλειας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2023, 21:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάλεσμα σε γονείς και παιδιά για παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Ιωαννιτών απευθύνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.

Το κάλεσμα, συνοδεία επίδοσης αιτημάτων στον δήμαρχο, έχει προγραμματιστεί για αύριο 24 Μαΐου, στις 12.30 το μεσημέρι, και αφορά τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Πριν από δύο μήνες, στο συγκεκριμένο σχολείο είχε γίνει ένα ατύχημα, με έναν μαθητή να πέφτει από ύψος σε μια τάφρο του προαυλίου. Ο Σύλλογος ζητά να γίνουν, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εργασίες στην περίφραξη προς τη μεριά της τάφρου όπως και να αντικατασταθεί ο αθλητικός εξοπλισμός που αφαιρέθηκε γιατί, όπως σημειώνει, δεν μπορεί να γίνει κανονικά το μάθημα της γυμναστικής.

Στο κάλεσμά του θυμίζει ότι μετά το ατύχημα, ο σύλλογος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο από τον οποίο ζητήθηκαν να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και να γίνει έλεγχος των υποδομών από τεχνικό κλιμάκιο. Από τότε, έγιναν δύο πράγματα, όπως αναφέρει: Οι τεχνικοί του Δήμου αφαίρεσαν τις μπασκέτες και τα τέρματα από το προαύλιο και ακούμπησαν ένα πρόχειρο πλέγμα επάνω από το πρώτο σαθρό πλέγμα στη μεριά της τάφρου. «Και τα δύο λειτουργούν πυροσβεστικά και είναι μάλλον πρόχειρη αντιμετώπιση των ελλείψεων που υπάρχουν. Πέραν τούτων, μας κοινοποιήθηκε έκθεση από το Τμήμα Μελετών και Εκτέλεσης Έργων του Δήμου η οποία μας ανησύχησε περισσότερο παρά μας καθησύχασε (7/4/2023)» επισημαίνει ο σύλλογος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back