ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Google: Το Street View εμβαθύνει στην τέχνη

Εικόνα του άρθρου Google: Το Street View εμβαθύνει στην τέχνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2017, 15:46
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το Street View της Google πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό, το «think digital museum guide», δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις για τα έργα τέχνης κατά τη διάρκεια της εικονικής περιήγησης στα μουσεία του κόσμου.

Η ομάδα Google Arts & Culture ένωσε τις δυνάμεις της με τους μηχανικούς αναζήτησης της εταιρείας ώστε να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο τα συστήματα της Google κατανοούν και αναγνωρίζουν τα έργα τέχνης, τους χώρους που μπορούμε να τα δούμε από κοντά, τους καλλιτέχνες που τα φιλοτέχνησαν, τα υλικά που χρησιμοποίησαν, την καλλιτεχνική περίοδο που ανήκουν και τις συνδέσεις μεταξύ όλων αυτών.

Πλέον, η εικονική περιήγηση στο Street View παρέχει περισσότερες πληροφορίες στην οθόνη του υπολογιστή αλλά και στο κινητό. Στα δωμάτια των μουσείων στους χάρτες του Google παρέχονται σχετικές πληροφορίες δίπλα από κάθε έργο. Κάνοντας κλικ σε αυτά τα σχόλια, θα σας μεταφέρει σε μια νέα σελίδα με περισσότερες πληροφορίες που παρέχονται από εκατοντάδες γνωστά μουσεία. Θα μπορείτε επίσης να κάνετε ζουμ σε εικόνες υψηλής ανάλυσης- που θα σας φέρουν πιο κοντά σε αυτά τα εικονικά έργα απ’ όσο φανταστήκατε ποτέ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back