Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Από το Google Street View στο… Sheep View (video)

Εικόνα του άρθρου Από το Google Street View στο… Sheep View (video)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/07/2016, 12:05
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Κουράστηκαν να περιμένουν την Google να χαρτογραφήσει τον τόπο τους οι κάτοικοι των Νήσων Φερόες (ναι, αυτοί οι γνώριμοι της Εθνικής Ελλάδος) και έτσι ξεκίνησαν το δικό τους Street View 360, το οποίο και μετονόμασαν σε Sheep View 360.

Απομονωμένοι σε ένα σε ένα μικρό αρχιπέλαγος από τα 18 μικροσκοπικά νησιά, στον βόρειο Ατλαντικό, ανάμεσα στη Σκωτία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση. Το Google Street View παρά τις εκκλήσεις τους δεν τους κάνει τη χάρη να χαρτογραφήσει τους δρόμους, τις διαδρομές και τις γέφυρες του αρχιπελάγους. Έτσι μια ομάδα πήρε την κατάσταση στα χέρια της και έθεσε σε εφαρμογή το δικό της σχέδιο: το Sheep View 360.

Με τη βοήθεια του τοπικού βοσκού του Leif και του David, ενός ειδικού που έχει δουλέψει με τα ζώα για πολλά χρόνια και μιας ειδικής κατασκευής που έφτιαξε η Durita Dahl Andreassen τοποθετήθηκε σε πέντε πρόβατα των Νήσων από μία κάμερα 360 μοιρών.

Όσο τα πρόβατα περπατούν και βόσκουν, γυρίζοντας το νησί, οι φωτογραφίες στέλνονται μέσω GPS πίσω στην Andreassen, που με τη σειρά της τις ανεβάζει στον Street View της Google.


«Εδώ στα Νησιά Φερόες πρέπει να κάνουμε πράγματα με τον δικό μας τρόπο» λέει η Andreassen. «Γνωρίζοντας ότι είμαστε πολύ μικροί και η Google τόσο μεγάλη, θεωρήσαμε ότι αυτό ήταν που έπρεπε  να κάνουμε».

Μέχρι τώρα η ομάδα του Sheep View έχει τραβήξει πανοραμικές φωτογραφίες από πέντε μέρη των Νήσων. Έχει επίσης προχωρήσει στην παραγωγή 360 βίντεο και μπορείς να εξερευνήσεις το νησί σαν να είσαι πάνω στο πρόβατο.

Τα Νησιά έχουν έναν πληθυσμό από 80.000 πρόβατα και 49.188 ανθρώπους.

Είναι προφανές ότι θέλουν να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες και το σχέδιό τους είναι σε μια εκστρατεία πειθούς της Google να επισκεφθεί το αρχιπέλαγος και να ολοκληρώσει τη χαρτογράφηση. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back