ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Google: Νέο και Oreo λειτουργικό

Εικόνα του άρθρου Google: Νέο και Oreo λειτουργικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/08/2017, 22:26
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Και επίσημα πλέον η Google παρουσίασε την καινούργια έκδοση του λειτουργικού της, το Android 8.0 Oreo, δανεισμένο από τα γνωστά γεμιστά μπισκότα.

Το νέο OS της Google ενσωματώνει τη λειτουργία Picture-in-Picture που επιτρέπει το άνοιγμα μίας εφαρμογής πάνω από άλλες, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να βλέπει ένα βίντεο καθώς διαβάζει ένα κείμενο, ενώ εκτός από τα emojis, η Google προσφέρει πιο εξελιγμένο τρόπο αυτόματης συμπλήρωσης κειμένου στο ανανεωμένο λειτουργικό της σύστημα.

Το Android 8.0 Oreo έρχεται με πολλές μικρές και σημαντικές αλλαγές που στόχο έχουν να κάνουν το λειτουργικό της Google ακόμη πιο ασφαλές και γρήγορο. 

Το γραφικό περιβάλλον παραμένει ίδιο με μόνες διαφορές τα ελάχιστα νέα animation, την αλλαγή χρώματος στο μενού των γρήγορων ρυθμίσεων, και το διαφορετικό σχεδιασμό των εικονιδίων.

Βελτιωμένες είναι οι ειδοποιήσεις όπου παρέχεται η δυνατότητα μεγαλύτερης οργάνωσης. Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει μόνο την κατηγορία ειδοποιήσεων που επιθυμεί να λαμβάνει, αποκλείοντας τις άλλες, ενώ θα μπορεί να αποκλείσει τη συνολική παραλαβή ειδοποιήσεων από μια εφαρμογή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

Όσα smartphones διαθέτουν τη δυνατότητα Ambient display προκειμένου να δέχονται ειδοποιήσεις όσο η οθόνη είναι απενεργοποιημένη, θα έχουν πιο επεξηγηματικές ειδοποιήσεις.

Τα smartphones της Google, Pixel, Pixel XL, Nexus 5X και Nexus 6P, θα είναι τα πρώτα για τα οποία θα κυκλοφορήσει η τελική έκδοση, μαζί με τα Pixel C και Nexus Player. Επιπλέον σύμφωνα με τη Google, οι εταιρείες HMD Global (Nokia), Huawei, Essential, HTC, Samsung, LG, Motorola, Sharp και Sony, πρόκειται να κυκλοφορήσουν νέα smartphone που θα έρχονται με το Android 8.0 Oreo, αλλά και να αναβαθμίσουν υπάρχουσες συσκευές.

Να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που η Google συνεργάζεται με κάποια εταιρεία προκειμένου να χρησιμοποιήσει την ονομασία ενός διάσημου εμπορικού γλυκίσματος σε νέα έκδοση του Android, έχοντας προηγηθεί η συνεργασία της εταιρείας με τη Nestle για την έκδοση 4.4 KitKat.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3