Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Google maps: Μια νέα λειτουργία για πεζοπόρους

Εικόνα του άρθρου Google maps: Μια νέα λειτουργία για πεζοπόρους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2017, 12:48
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Google από το 2014 είχε προσθέσει μια επιλογή για τους ποδηλάτες στους χάρτες της. Κάθε φορά που ζητούσατε οδηγίες από το σημεία Α στο σημείο Β οι χάρτες παρέβαλλαν επίσης ένα μικρό χάρτη με το εκτιμώμενο ύψος για κάθε σημείο της διαδρομής.

Πλέον το ίδιο ισχύει και για τις διαδρομές με τα πόδια. Για κάθε διαδρομή προβάλλεται στα αριστερά της οθόνης σας και ένας μικρός διαδραστικός χάρτης που σας δείχνει τις υψομετρικές διαφορές, αλλά και τη συνολική ανάβαση και κατάβαση της διαδρομής.

Όπως αναφέρει το "Mashable" δεν είναι γνωστό το πότε ακριβώς τέθηκε σε εφαρμογή η συγκεκριμένη λειτουργία. Προς το παρόν το εν λόγω χαρακτηριστικό απαντάται μόνο στην έκδοση των Google Maps για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Σίγουρα η νέα λειτουργία μπορεί να διευκολύνει αρκετά τη ζωή των ατόμων με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι τώρα έχουν τη δυνατότητα της επιλογής εναλλακτικών διαδρομών ώστε να αποφεύγουν απότομες ανηφοριές. Είναι επίσης πολύ χρήσιμο για τους πεζοπόρους που μπορούν τώρα να σχεδιάσουν διαδρομές ανάλογες με την εμπειρία τους.

Πηγή: http://mashable.com

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back